ASUS, 2018'de iki milyon oyuncu dizüstü bilgisayarı satmayı planlıyor

ASUS
ASUS

ROG markasıyla oyuncu donanımı piyasasında büyük başarı elde eden ASUS, 2018'de oyuncu dizüstü bilgisayarı satışlarını 2 milyon seviyesine çıkarmak istiyor.

Bütçe dostundan en üst segmente kadar çok çeşitli oyuncu bilgisayarlarıyla son yıllarda ciddi yükseliş kaydeden ASUS, geçen yıl 1,5 milyon olan satış hacmini 2018'de 2 milyon seviyesine çıkarmayı planlıyor. Geçtiğimiz yılın son çeyreğine ait mali raporunu paylaşan Tayvanlı şirket, 3,55 milyar dolarlık gelirin yarısında fazlasını oluşturan PC sektörüne yönelik yatırımları artıracağını duyurdu.

ASUS'un en güçlü alt markası olmayı başaran Republic of Gamers (ROG), oyuncu donanımı pazarında birkaç yıldır devam eden yükselişte kritik rol oynuyor. Kullanım alanı uygun fiyatlı dizüstü seçeneklerine kadar uzanan ROG'un hızla artan tüketici kitlesi, aynı markayla üretilen çok çeşitli aksesuarlara ilgiyi artırarak firmaya kâr marjı yüksek satış sağlamış oluyor.

ROG markalı oyuncu telefonu tanıtılabilir

Yüksek satış performansıyla ROG markasını mobil sektörde de kullanmaya niyetlenen ASUS, iddiaya göre bu markayı taşıyan ilk akıllı telefonunu şubat sonunda düzenlenecek MWC 2018 etkinliğinde gün yüzüne çıkaracak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >