Bakanlık açıkladı: Google, 20 bin Türk kadınını iş için eğitecek!

Google.
Google.

Google ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü proje sayesinde 20 bin Türk kadınına eğitim verilecek…

Ülkemizde her geçen yıl daha da artan kadın girişimci sayısının önünü açmak ve geniş kitlelere ulaşmayı amaç belirleyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, teknoloji devi Google ile anlaşma imzaladı. Anlaşma neticesinde Google, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ikamet eden girişimci kadınlar başta olmak üzere 20.000 kişiye “teknoloji eğitimi” verecek.

İnternet üzerinden satış yapabilme yetilerini geliştirmek amacıyla gerekli bilgileri verecek olan Google, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Türk kadınını daha çok istihdam etme hedefiyle örtüşen bir çalışma gerçekleştiriyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile ortak yürütülen proje kapsamında Türk kadınının interneti daha aktif kullanarak girişimciliğe adım atması ve bu sayede ülke ekonomisine katkıda bulunması sağlanacak.

Proje kapsamı kısa sürede genişletilecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, konuya dair yaptığı açıklamada su sözlere yer verdi: “Google yöneticileri bu sayıyı az buldu. Yakın zamanda artırmayı planlıyoruz.” Bu açıklamanın ardından projeye verilen önem ve gelebileceği seviyeler birçok girişimcide heyecan uyandırmayı başardı. Projenin ilk aşaması sona erdikten sonra, bu sefer sayıları çok daha büyük olan bir gruba girişimcilik konuları öğretilecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >