Batık projelerde bugün: Microsoft, Band akıllı bileklik için tüm desteği sonlandırıyor!

Microsoft akıllı bileklik
Microsoft akıllı bileklik

Birçok farklı şirketin yaptığı gibi Microsoft da bazı batık projeleri rafa kaldırıyor. Son olarak Band isimli akıllı bileklik için destek 31 Mayıs itibariyle tamamen sonlandırılıyor.

Google ve Microsoft gibi dev isimler her ne kadar büyük hizmetleriyle bilinse de aslında yıllar içinde arka planda çok fazla 'batık proje' biriktiriyorlar. Başarısızlık sebebiyle ümit kesilen işlerde bir süre sonra projeleri durdurma kararı alan şirketler, büyük resme baktıklarında 'zarardan kâr' elde etmeyi başarıyor. Az önce bahsettiğimiz şirketler de tam olarak bunu yapıyor.

Microsoft Band için tüm destek 31 Mayıs'ta sonlanıyor

Microsoft'un sonlandırdığı projelerden biri de Band. Yaklaşık iki yıldır satılmayan akıllı bilekliklerle birlikte yakın zamanda servisler de kapatılıyor. Yani böylece Microsoft Band için destek tamamen sonlandırılmış oluyor. Yani uygulama geliştirme konusu da rafa kalkmış oluyor.

Microsoft Band 1 ya da Band 2 satın alanlar belirtilen tarihler arasında aktivasyonlarını gerçekleştirdilerse ürünlerin iadelerini geri alabilecekler.
Microsoft Band 1 ya da Band 2 satın alanlar belirtilen tarihler arasında aktivasyonlarını gerçekleştirdilerse ürünlerin iadelerini geri alabilecekler.

Akıllı bilekliğin fişi tam anlamıyla 31 Mayıs'ta çekiliyor. Yani bu tarihten itibaren GooglePlay ya da App Store'daki uygulamalara erişim ortadan kalkıyor. Kullanıcıların aklına ürünlerin çalışıp çalışmayacağıyla alakalı soru işaretleri gelebilir. Evet; ürünler çalışacak ama sadece günlük egzersizler görülebilecek. Bunun haricinde herhangi bir işlem yapılamayacak.

Microsoft Band satın alanlar için iyi haber ise bazı kişiler için para iadesidurumunun söz konusu olması. Bunun için de 1 Aralık 2018 ile 1 Mart 2019 arasında Microsoft sağlıkpaneliyle eşleşme yapılmış olması şart. Band 1 için 80 dolar, Band 2 için 175 dolar iade yapılacağı söyleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >