Bentley'den elektrikli lüks otomobile yeşil ışık

Bentley
Bentley

Volkswagen grubuna mensup lüks otomobil üreticisi Bentley, tam elektrikli otomobil üretmeye fazlasıyla gönüllü olduğunu açıkladı. 2025'e kadar tüm araçlarını hibrit ya da tam elektrikliye dönüştürecek firma, ilk modelinde Porsche Mission E'nin J1 platformunu kullanacak.

Lüks markaların hızla elektrikli otomobile yönelmesinden etkilenen Bentley, bir an önce ilk tam elektrikli aracını piyasaya sürmek istiyor. AutoExpress'e konuşan İngiliz otomotiv devinin tasarımdan sorumlu üst düzey yöneticisi, dört ya da beş kişilik olması beklenen coupe türündeki elektrikli Bentley'nin ilk resmi detaylarını paylaştı.

Porsche Mission E'nin J1 platformu üzerinde geliştirilecek olan ilk Bentley elektriklisi, geçen yıl Cenevre'de sergilenen Bentley'nin EXP 12 Speed 6e konseptinden izler taşıyacak. Yaklaşık 600 beygir gücünde ve tek şarjla 500 kilometre yol katedebilen bir otomobil üretmeyi planlayan firma, elektrikli araçların kablosuz şarj edilmesi için de ciddi bir çalışma yürütüyor.

2025'e kadar tüm araçları elektrikliye dönüştürecek

Bentley, önümüzdeki yedi yıl içerisinde tüm araç filosunu hibrit ya da tam elektrikli güç sistemi seçeneğine sahip otomobillerle doldurmuş olacak. Lüks otomobil markasının bu hedefine ulaşmasında Porsche'nin geliştirdiği platformlar kritik rol oynayacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >