BİP'ten her deprem yaşanan iletişim krizini çözecek özellik

Arşiv
Arşiv

Turkcell'in anlık iletişim platformu BİP acil durumlar için bir arama merkezine dönüşüyor. BİP'in bu özelliği sayesinde bilgisayardan mesaj atılabilecek, ihtiyaç anında acil durum merkezleri aranacak ve konum bilgisi verilecek.

Turkcell'in anlık iletişim platformu BİP'e İstanbul'da yaşanan deprem sonrası yeni bir özellik getirmişti. Bu özellikle telefon kapılıyken bilgisayar üzerinden de BİP'ten mesaj atılabilecek. Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, "BiP'te ana ekrana yeni eklenecek olan acil durum aramaları özelliğiyle, ihtiyaç anında önceden belirlenecek kişilerle otomatik bilgi paylaşılabilecek. 112 Acil, 155 Polis ve 110 İtfaiye gibi acil durum numaralarına tek tıkla erişilebilecek" dedi.

İhtiyaç anında önceden belirlenecek kişilerle otomatik bilgi paylaşılabilecek
İhtiyaç anında önceden belirlenecek kişilerle otomatik bilgi paylaşılabilecek

"Kesintisiz iletişim kurulacak"

Erkan "Önceden belirlenecek 10 numara ile, acil durumlarda güvende olunduğuna dair bilgi paylaşılabilecek. Bunun yanında acil durum bildirimi özelliğiyle de belirlenen kişilere konum bilgisi BİP mesajı ve SMS ile gönderilebilecek, internet üzerinden kesintisiz iletişim kurulabilecek. BİP'e eklenen yeni bir özellik sayesinde cep telefonunun şarjı bitse dahi bilgisayar kullanılarak internet üzerinden mesaj ve arama yapılabilecek" dedi. "Bu özelliği kullanmak için en az ayda bir kez bilgisayar üzerinden BİP oturum açmış olmak gerekiyor" diyen Erkan birçok özelliği rakiplerinden önce kullanıcılar ile buluşturduklarını anlattı.

BİP'in web üzerinden arama ve görüntülü arama özelliklerini tüm dünyada kullanıma açmış olduğunu anlatan Erkan tüm operatör kullanıcılarının BİP'i kullanabildiğini anlattı.

GZT artık BiP ve Telegram'da

  • BiP'te ve Telegram'da tüm takipçilerimizi bekliyoruz. 'GZT' yazıp kanalımızı takip edin, tüm gelişmelerden anında haberdar olun.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >