Bir açıklama da Türk Telekom'dan: Hotspot için ek ücret alınmayacak!

Hotspot
Hotspot

Turkcell ve Vodafone'un ardından beklendiği gibi Türk Telekom da açıklama yaptı. Operatör, mobil internet paylaşımından herhangi bir ücret alınmayacağını duyurdu. Ayrıntılar haberimizde:

Birkaç gündür tartışmalara sebep olan 'mobil internet paylaşım ücreti' konusunda geri adım atan Turkcell, dün akşam saatlerinde yaptığı basın açıklamasıyla konuyu duyurdu.

Beklenen açıklama geldi

Vodafone cephesinde zaten hotspot'un tamamen ücretsiz olduğu duyurulmuştu. Dolayısıyla geriye sadece TürkTelekom kaldı. Sonunda Türk Telekom'dan da beklenen açıklama geldi. Şirket, hotspot yani diğer adıyla mobil internet paylaşımından ücret alınmayacağını duyurdu.

Türk Telekom da hotspot için ek ücret talep edilmeyeceğini açıkladı.
Türk Telekom da hotspot için ek ücret talep edilmeyeceğini açıkladı.

Türk Telekom: Hotspot paylaşımı ücretsiz!

Türk Telekom'un konuyla alakalı açıklamasının tamamı şu şekilde:

  • Akıllı cep telefonlarında bulunan ve ‘hotspot’ olarak adlandırılan ‘Kişisel Erişim Noktası’ özelliğinin kullanımına 1 Ocak 2019’dan itibaren ücret getirileceği tartışmaları üzerine abonelerimizin doğru bilgilendirilmesi adına aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür Türk Telekom, müşterilerinin kendi mobil internet paketlerini dizüstü bilgisayar, tablet gibi farklı cihazlarla “Kişisel Erişim Noktası/ Hotspot” özelliğini kullanarak farklı cihazlarla paylaşmalarından herhangi bir ücret talep etmemektedir. Ayrıca Türk Telekom’un, herhangi bir Wi-Fi (kablosuz internet) ağına erişimin olmadığı durumlarda kullanıcıların cep telefonları vasıtasıyla ‘hotspot’ özelliğini kullanarak aygıtlarını internete bağlayabilmelerinde herhangi bir aygıt sayısı sınırlaması da bulunmamaktadır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >