EA Sports'tan açıklama geldi: 'FIFA 20'den haberler var'

FIFA 20.

Dünyanın en çok tercih edilen spor oyunları arasında zirvede yer alan FIFA serisinin '20 versiyonu' milyonlarca oyuncuyu 'heyecanlandırmayı' başarıyor.

EA Sports, oyunun fiyat bilgisini ve çıkış tarihini resmi açıklamayla duyurdu.

Yapım şirketi ayrıca, FIFA 20'ye eklenecek FIFA Street (Volta) modundan da yeni görüntüler paylaştı.

Dünyanın en başarılı ve popüler spor oyunları listesinde zirveyi kimseye bırakmayan FIFA serisi, birçok farklı yatırımla sürekli güçlenen Electronic Arts’ın en önemli ve güçlü projesi olmaya devam ediyor. Bir dönem KONAMI’nin Pro Evolution Soccer serisiyle sert bir rekabete giren FIFA, özellikle son birkaç yıldır rekabetten uzaklaşmış, gücünü ezberletmiş, kabul ettirmiş durumda. Yalnızca satış istatistikleriyle değil; sosyal medya platformlarında paylaşım, güçlü turnuva organizasyonları gibi konularda da başı çeken FIFA, oyun içi modlarıyla da dünyanın en yetkin platform oyunlarından biri konumunda.

FIFA 20, sokak futbolunu Volta ile oyuna adapte edecek.
FIFA 20, sokak futbolunu Volta ile oyuna adapte edecek.

Birçok oyuncunun özel eğitim yönergeleriyle hazırlandığı ve kendini geliştirebilmek için büyük çaba sarf ettiği FIFA ‘oynanışı’ da farklı parametrelerle sürekli olarak değişmeye, güncellenmeye devam ediyor. FIFA 17’den FIFA 18’e giden yolda ‘geçiş’ yapılan ‘Frostbite’ oyun motoruyla birlikte olumlu-olumsuz onlarca farklı eleştiriyle karşılaşan EA, oyun içi özellikler ve futbola yakınlık konusunda rakipleri ile arasında ciddi bir fark oluşturmayı başardı.

FIFA 20, FIFA 19'a orana birçok oyun içi dinamik değişikliğine de teşne olacak.
FIFA 20, FIFA 19'a orana birçok oyun içi dinamik değişikliğine de teşne olacak.

EA, oyunun çıkış tarihini Twitter'dan paylaştı

EA Sports'un FIFA ile oluşturduğu yoğun oyuncu ağının '20 ayağı' da birçok farklı kullanıcıyı meraklandırmayı başardı demek mümkün. Son olarak şirket, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla FIFA 20'nin çıkış tarihini açıkladı. Daha önce başka bir tweet'le FIFA 20'yi resmi olarak duyuran şirket, oyunun çıkış tarihini paylaştığı gönderisiyle de tatmin edici bir etkileşim almış durumda.

27 Eylül 2019 tarihinde çıkacağı açıklanan oyun, birçok farklı platform için farklı fiyat seçenekleriyle gelecek. PS4, Xbox One, PC'ye ve Nintendo Switch için oynanabilir durumda olacak olan oyun, farklı sürümlere farklı fiyat politikaları uygulamaya devam edecek. Henüz açıklanan bir sürüm olmamakla birlikte fiyatların 359-659 TL arasında değişmesi bekleniyor. Bu fiyatların fazla olduğunu düşünen çok sayıda farklı kullanıcı olsa da FIFA'nın umduğu kullanıcı sayısına ulaşmakta bir zorluk yaşamayacağı tahmin ediliyor.

Volta modu, özlenen sokak futbolu atmosferini konsol ve bilgisayarlara taşıyacak.
Volta modu, özlenen sokak futbolu atmosferini konsol ve bilgisayarlara taşıyacak.

FIFA, sokak futbolunu geri döndürüyor: 'Volta'

Electronic Arts'ın en sevilen 'niş' oyunları arasında değerlendirilen FIFA Street de Volta ismiyle FIFA 20'nin içerisine adapte edilecek. Seçilen futbolcuların sahaya sürülebildiği Volta modunda 3’e 3, 4’e 4 ve 5’e5 karşılaşmalar yapılabilecek. Volta’ya hikaye, çevrimiçi lig ve santra modları ekleyeceğini açıklayan EA, yapılabilecek maç çeşitleriyle ilgili de bilgi verdi. Kalecilerin olmadığı 3’e 3 'Rush', 4’e 4, yine kalecilerin olmadığı 4’e 4 'Rush' ve 5’e 5 maçlar yapmak mümkün olacak.

Tamamen oyuncu tercihleriyle bir karakter oluşturup oyunu oynadıkça gelişmesine tanıklık edilebilecek bir yapıyı da Volta moduna ekleyen EA, tanıtım videosuyla oyunun tüm dinamiklerini kullanıcılarla paylaşmış oldu. Volta modunda şimdilik yalnızca iki adet saha bulunuyor. Bu sahalardan biri Londra'da bulunan yer altı cafe'si iken diğeriyse Tokyo'da bir çatı olacak. Yeni modun beğenilip beğenilmeyeceğini ve kendini FIFA 21'e taşıyıp taşıyamayacağını zaman gösterecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >