Erzurum Milletvekilinden Uber-Taksi gerilimini çözecek öneri

Uber-Taksi gerginliği Mustafa Ilıcalı'nın Taksi A.Ş. projesiyle son bulacak mı...
Uber-Taksi gerginliği Mustafa Ilıcalı'nın Taksi A.Ş. projesiyle son bulacak mı...

İstanbul’da aktif olarak çalışan Uber’in ortaya çıkardığı etkiyle birlikte sarı taksilerin değeri düşmeye başlamış, tartışmalar şiddet olaylarıyla bile karşılaşmamızı sağlamıştı. Olayların ardından ortaya çıkan öneriler arasında Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı’nın önerisi büyük beğeni kazandı…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Belediye Başkanı olduğu dönemde şehrin ulaşım planlarından sorumlu olan Mustafa Ilıcalı, şu an 2. dönem milletvekilliği yapıyor. Günden güne farklı boyutlara ulaşan Uber-Taksi gerilimini ortadan kaldıracak bir öneriyle karşımıza çıkan Ilıcalı’nın projesi tutarsa plaka, araç sahipleri ve şoförler asla mağdur olmamış olacak.

Taksi A.Ş. Projesi sosyal medyada büyük ses getirdi

Mustafa Ilıcalı’nın Hürriyet Gazetesi’ne aktardığı Taksi A.Ş. planı şu şekilde:

“Tek bir sistemden yönetilecek. İstanbul’un taksi ihtiyacını hesaplayacağız. Farz edelim 40 bin araca ihtiyaç var. Mevcut taksileri bugünkü plaka değerleriyle bu Taksi A.Ş.’ye ortak edeceğiz. Belki ileride borsada da işlem görecek. Mevcut 18 bin taksiyi kullanan emekçilere bir üniversitede akademi açacağız, en yüksek kapasitede eğitimden geçireceğiz. Öyle sıradan bir eğitim değil, aynı Frankfurt’taki gibi. Hangi standartta kaç araba daha lazım, bunları da bölüştürüyoruz. Uber tarzı yazılım şirketlerine de pay verdim. Belediyeye diyorum ki, ‘Kardeşim senin 5000 taksin mi var, seni de dâhil ediyorum bu sisteme’. Anonim şirket olarak, profesyonel yöneticileri ve hisseleriyle tek merkezden işletilecek bir sistem.”

Mustafa Ilıcalı’nın bu projesi, sorunun çözümü için sizce yeterli mi….

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >