Eski BMW yöneticilerinin kurduğu girişim, ilk elektrikli otomobilini CES 2018'de tanıtacak

Byton
Byton

BMW'nin i serisi elektrikli otomobillerinden sorumlu bazı yöneticiler tarafından geçen yıl Çin'de kurulan girişim, ilk aracını bu hafta sonu CES 2018 organizasyonunda sergileyecek.

Geçen yıl eski BMW yöneticileri tarafından kurulan Future Mobility Corporation, tüketici elektroniği fuarı CES 2018'de ilk tanıtımını gerçekleştirecek. Gelecek yıl satışa başlamayı planlayan firma, araçlarında Byton markasını kullanacak.

Merkezi Çin'in Nanjing şehrinde, ar-ge merkezi ise Silikon Vadisi'nde bulunan Byton, hem sürücüsüz hem de elektrikli otomobilini bu hafta sonu Las Vegas'ta basının beğenisine sunacak. Sıra dışı iç kabin dizaynıyla dikkat çeken araç, ön tarafta konsolu boydan boya kaplayan dev ekranla dikkat çekiyor. Motor detayları bilinmiyen otomobilin 500 kilometre civarında menzil sunması bekleniyor.

2019'da satışa çıkacak

Tesla'nın en büyük hissedarlarından biri olan Çinli internet devi Tencent'in desteklediği Byton, SUV türündeki ilk elektrikli otomobilini 2019'da Çin'de satışa sunacak. 2020'de ise ABD ve Avrupa pazarlarına girilmiş olacak. Geliştirilen platform, daha sonra sedan ve minivan türünde iki araçta daha kullanılacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >