''Türkiye'nin otomobili 2021'de piyasaya sürülecek''

Yerli Otomobil
Yerli Otomobil

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, merakla beklenen yerli otomobil hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Yerli otomobilin üretimi için bir araya gelen Ortak Girişim Grubu Nisan 2018'e kadar şirket kurulumunu tamamlayacak. Yerli otomobilin üretileceği fabrikadan, şirketin ve markanın ismine, şirketin CEO'sundan markalaşma çalışmalarına kadar birçok detay da 2018'in ilk aylarında netleşecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2 Kasım'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu Tanıtım Toplantısı"nda ilk yerli otomobili üretecek firmaları açıklamıştı. Erdoğan, Ortak Girişim Grubu'nu Anadolu Grup, BMC, Kıraça Holding, Turkcell ve Zorlu Holding şirketlerinin oluşturduğunu açıklamıştı.

Prototip, 2019'da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçecek

Yerli otomobili üretecek girişimin içinde yer alan Anadolu Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, üretilecek otomobilin talep olması için ucuz olacağını açıklamıştı.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu.
TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, "İnşallah şirketleşme süreci 2018'in ilk aylarında bitecek. 2019'da prototip otomobili inşallah 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden bu yeni oluşturulan ortaklık geçirecek. 2021'de de inşallah dünya piyasasına sürmek üzere yerli otomobil, Türkiye'nin otomobili çıkacak" demişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >