Facebook'un insansız hava aracı Aquila, ikinci uçuşunu başarıyla tamamladı

Aquila
Aquila

Facebook’un tüm dünyaya ücretsiz internet sunmak için geliştirdiği insansız hava aracı Aquila, yapılan geliştirmeler sayesinde başarılı bir uçuş gerçekleştirdi.

Küresel bir toplum oluşturmayı amaçladıklarını belirten Mark Zuckerberg, bu proje için çok çalıştıklarını sürekli tekrarlıyor.

Facebook bu proje için en gelişmemiş ve internetle hiç tanışmamış bölgelere internet götürmek için bir internetsitesi bile kurdu.

Facebook, bu kapsamda interneti havadan yayma fikrini bir insansız hava aracı Aquila ile sağlamayı amaçlıyor.
Facebook, bu kapsamda interneti havadan yayma fikrini bir insansız hava aracı Aquila ile sağlamayı amaçlıyor.

İlk olarak Temmuz 2016’da havalanan Aquila, başarılı bir uçuş gerçekleştirse de iniş sırasında piste sert bir vuruş yaparak istenilen şekilde indirilemedi. O başarısız sayılan testin üzerinden 1 yıl geçti ve yeni uçuş gerçekleşti. Gerçekleşen yeni uçuşla Aquila’nın başarıları da ortaya çıkmış oldu. Aquila, başarılı bir şekilde uçuş yaptıktan sonra istenilen gibi bir iniş yaptı. Yeni uçuşunda gösterdiği başarı ise internetin her yere aktarılması konusunda umut verdi.

Facebook yönetimini memnun eden ikinci uçuş testinden sonra eksikler tespit edilerek geliştirme çalışmalarına devam edilecek.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FEngineering%2Fvideos%2F10155377054702200%2F&show_text=0&width=560
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >