Ford, Çin'de internet üzerinde otomobil satışı yapacak

Ford
Ford

Dünyanın en büyük otomobil pazarı Çin'e yönelik yatırımlarını artıran Ford, Alibaba ile işbirliğine giderek internet üzerinden araba satışı gerçekleştirecek.

General Motors'tan sonra Çin'e en çok yatırım yapan Amerikalı otomobil üreticisi Ford, geçtiğimiz günlerde Uzak Doğu ülkesine yönelik yeni yatırım planını açıkladı. 2025'e kadar 15'i elektrikli veya hibrit olmak üzere toplam 35 yeni modelle Çin pazarına çıkarma yapacak olan Michigan merkezli otomotiv devi, bugün Çin'e CEO düzeyinde bir ziyaret gerçekleştirerek yatırım planının bir diğer önemli kısmını resmiyete dökecek.

Geleneksel yöntemle satış yapan otomobil bayilerini tedirgin edecek Ford'un Çin ziyaretine, yönetim kurulu başkanı Bill Ford Jr. ve CEO James Hackett eşlik ediyor. E-ticaret devi Alibaba ile internet üzerinden otomobil satışı için ortaklık kuracak olan Ford, teslimatları bayi olarak yetkilendirilecek perakende satış mağazaları aracılığıyla gerçekleştirecek.

Autobahn Motors'a ait Singapur'da bir otomobil satış kulesi.
Autobahn Motors'a ait Singapur'da bir otomobil satış kulesi.

Direk satış da gündemde

Alibaba'nın markalara sanal dükkanlar oluşturma imkanı sağlayan Tmall platformundan satılacak olan yeni Ford otomobiller, ilerleyen dönemde Çinli müşterilere üçüncü bir satış alternatifi daha sunacak.

Ford bu ziyaretinde, Alibaba tarafından geliştirilen 'otomobil otomatı' projesi hakkında da bilgi sahibi olmak istiyor. Otomobilerin meşrubat otomatlarına benzer bir sistem vasıtasıyla müşterilere direk satışını sağlayan yöntem, halihazırda dünyanın çeşitli bölgelerinde küçük girişimler tarafından kullanılıyor. Otomotiv sektöründe perakende satış anlayışını baştan aşağı değiştirecek olan internet ve direk satış çözümleri, Ford'a Çin'deki en büyük rakipleri Volkswagen ile General Motors karşısında üstünlük sağlayacak mı birlikte göreceğiz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >