Formula E şampiyonasının ikinci nesil yarış aracı gün yüzüne çıktı

Formula E
Formula E

2014'te başlayan elektrikli otomobillerin yarıştığı Formula E şampiyonası, önceki gün Londra'da düzenlenen etkinliğikte turnuvanın ikinci nesil aracını gün yüzüne çıkardı.

Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) tarafından 2014'te düzenlenmeye başlayan elektrikli otomobil yarışlarında beşinci sezon bu sene sonu başlayacak. Yeni sezon öncesi Cenevre fuarında önemli bir tanıtıma imza atacak olan FIA, turnuvaya katılan takımların kullanmak zorunda olduğu tasarımın detaylarını paylaştı.

Formula 1 ve IndyCar ile kıyaslandığında çok daha fütüristik bir dizayn ortaya çıkarmış olan FIA, araçta birinci nesil modelden iki kat daha büyük (54 kW) bataryaya yer vermiş. Böylece ekiplerin yarış ortasında araç değişmesine sebep olan batarya molası son bulacak.

McLaren tarafından geliştirilen dev bataryanın yanı sıra yenilikçi dizaynıyla "otomobil yarışlarının geleceği" yakıştırmasının hakkını verecek olan ikinci nesil Formula E aracını sene sonundan itibaren 192 milyon izleyicili şampiyonada izlemek mümkün olacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >