Gmail, yeni özelleştirme seçenekleriyle kullanıcıların hakimiyetini artırıyor

Gmail
Gmail

Google, Gmail'e yepyeni kişiselleştirme seçeneklerinin dahil edildiğini duyurdu.

Böylece kullanıcılar çok daha fazla özelleştirip, ayarlar ve izinler üzerinde daha fazla söz sahibi olabiliyor.

Pandemi etkisiyle önemli oranda artan görüntülü görüşme ihtiyacı; Skype, Zoom ya da Google Meet gibi uygulamaların daha da popüler hale gelmesini sağladı. Ayrıca Gmail içerisine dahil edilen Google Meet, artık web versiyonunda bir dizi yenilik sunuyor. Bunlar arasında ilk sırada ise arka planı özelleştirip bulanıklaştırmaya yarıyor. Kullanıcılar isterse bu bölüme özelfotoğraflar da yerleştirebiliyor.

Gmail'in kişiselleştirme seçenekleri kullanıcılara çok daha geniş bir yelpaze sunuyor.

Gmail'in webversiyonundaki değişikliklerin yanı sıra mobil uygulama tarafında da önemli birtakım güncellemeler söz konusu. Google, çok daha iyi bir deneyim sunmak adına her güncellemeyle birlikte yepyeni özellikleri hayata geçiriyor.

İsteyen kullanıcılar bu akıllı özellikleri kapattıklarında da Gmail'i kullanmaya devam edebilecekler.
İsteyen kullanıcılar bu akıllı özellikleri kapattıklarında da Gmail'i kullanmaya devam edebilecekler.

Son olarak hayata geçirilen sistem, Gmail'in özelleştirme yeteneklerinin aktif ya da pasif olarak çok daha kolay tanımlanmasını sağlıyor. Daha doğrusu Gmail'e gelen akıllıözelliklerlebirlikte kişiselleştirmeseçenekleri bambaşka bir boyuta geçiyor. Ama istemeyen kullanıcılar da bu sistemi doğrudan Ayarlar üzerinden pasif olarak tanımlayabiliyor.

Güncelleme küçük gibi görünse de birçok kullanıcıyı sevindireceği aşikar. Ayrıca Google, daha önce sunulan ayarlarla birlikte kişiselverilerüzerindeki hakimiyetini de artırıyor.

Aktif hale getirilen ayar, beraberinde izinlerin yönetilmesini sağlayacağı gibi pasifolaraktanımlanan ayarlar da o özelliğe ait izinlerin belirlenmesine katkı sunacak. Yani aslına bakılırsa kullanıcıların hangi özellikler için hangi bileşenlerin çalışmasına kararvereceği belli olacak.

İsteyen kullanıcılar bu bahsettiğimiz akıllı özellikleri kapattığında da Gmail'ikullanmaya devam edebilecekler.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >