Google, alerji hastalarını polenler konusunda uyarmaya başlıyor

Google alerji ve polen uyarısı.
Google alerji ve polen uyarısı.

Google, yeni eklenen özelliğiyle birlikte alerji hastalarına karşı bir uyarı sistemi oluşturuyor. Yeni özellikle birlikte, alerji hastalarına polen düzeyi ve yoğunluğuyla ilgili uyarıda bulunulacak.

Google, hava durumu konusunda yaptığı çalışmalarla her geçen gün daha kullanışlı bir hale gelirken kullanıcılarını başka bir siteye yönlendirmeden bilgilendirmeyi başarıyor. Bu özellik, taleplerin yerine getirilmesi olarak yorumlandı ve Google’ın kullanıcı isteklerine olan hassasiyeti kanıtlanmış oldu. Şimdiki yenilikse yine talepler doğrultusunda işleme alınırken bu sefer sağlık söz konusu olduğu için yeniliğin önemi de başka bir seviyeye sürüklenmiş oldu.

Google aramalarında Nisan ve Mayıs aylarından hemen önce sıkça yapılan polen seviyesi ve alerji üzerine araştırmalar Google’ı harekete geçirdi. Polenlere alerjileri olan insanların işlerini kolaylaştırmak amacıyla tıpkı hava durumu özelliğinin işlediği mantıkla, Weather Channel ile çalışarak polen düzeylerini kullanıcılarına sunmaya başladı. Oldukça basit bir ara yüze sahip olan sistemle kullanıcılar polen seviyesini kolayca tespit edebilecek. Detaylı araştırma zahmetlerini ortadan kaldıran sistemle birlikte bildirimler, alerji problemi yaşayan kullanıcıların önlem almasını sağlayacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >