Google tarafından satın alınan North tüm faaliyetlerini sonlandırıyor

North
North

Birkaç hafta önce Google'ın satın aldığı Kanadalı akıllı gözlük üreticisi North, tüm projeleriyle birlikte faaliyetlerini sonlandırıyor.

Yani piyasadaki mevcut North akıllı gözlükler artık hiçbir şekilde kullanılamayacak. Zira mevcut uygulamalar da kaldırılıyor.

North'un akıllı gözlüklerini satın alanlara para iadesi yapılacağı da netleşti.

Google, birkaç hafta önce gerçekleşen North satın almasıyla birlikte artırılmış gerçeklik gözlüklerini geliştirilmesinde önemli bir adım attı. Kanadalı North, tüm faaliyetlerini durduruyor. Buraya kadar her şey normal gibi görünüyor. Fakat mevcut akıllı gözlükler pasif hale geliyor.

North'un uygulama desteği de tamamen sonlandırılıyor ve mevcut uygulamalar mağazadan kaldırılıyor.
North'un uygulama desteği de tamamen sonlandırılıyor ve mevcut uygulamalar mağazadan kaldırılıyor.
  • Ne olmuştu? Uzun yıllardır Google Glass projesinde akıllı gözlüklere yönelik çalışmalar yürüten Google, yeni bir satın almayla daha güçlü hale geliyor. Google, Focals isimli artırılmış gerçeklik gözlükleri geliştiren North'u bünyesine katarak özellikle donanım tarafında önemli bir avantaj elde ediyor. Geçen yıl başında Focals 1.0'ı duyuran North, eski ürünlere olan desteğini kısa süre içinde sonlandıracak gibi görünüyor.

Bu hamleyle birlikte North akıllı gözlüklerin hiçbir fonksiyonu kullanılamayacak.
Bu hamleyle birlikte North akıllı gözlüklerin hiçbir fonksiyonu kullanılamayacak.

Geçtiğimiz yıllarda Intel ve Amazon gibi dev şirketlerden yatırım alarak önemli aşamalar kaydeden North, akıllı gözlük teknolojileri belirli bir bilgi ve birikimi elde etmeyi başarmıştı. Bu durum elbette irili-ufaklı birçok şirketi bünyesine katarak kapsam alanını genişleten Google'ın dikkatini çekti.

North, Google bünyesine dahil olmasıyla birlikte mevcut tüm projelerini ve faaliyetlerini sonlandırıyor. Böylece aslında şu anda üzerinde çalışılan Focals 2.0 gibi projeler de iptal oluyor. Uygulamaların bile mağazadan çekiliyor olması aslında North'un tası tarağı toplayıp artık tamamen Google çatısı altında işlerine devam edeceğini gösteriyor.

Google tarafından satın alınmaktan heyecan duyuyoruz.

Burada kullanıcı tarafında en önemli gelişme ise North akıllı gözlük alanlara para iadesinin yapılmış olması. Birkaç hafta içinde, gözlük satın alanların hesaplarına ödemeler yapılmış olacak.

Bu arada North, satın almayla alakalı yaptığı duyuruların tamamında Google ekibine dahil heyecan duyduklarını bildirdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >