Hayat Eve Sığar uygulamasına maske kodu alma özelliği eklendi

Hayat Eve Sığar
Hayat Eve Sığar

Sağlık Bakanlığı'nın Hayat Eve Sığar uygulaması, hem Android hem de iOS için güncellendi.

Yeni güncelleme sayesinde uygulama üzerinden ücretsiz maske kodu alınabiliyor.

Bu QR kod eczanelerde gösterildiğinde ücretsiz maske temini yapılabiliyor.

Geçen ay ortasında yayınlanan Hayat Eve Sığar uygulaması güncellemelerle yepyeni özellikler kazanmaya devam ediyor. SağlıkBakanlığı tarafından geliştirilen bu uygulama, koronavirüshakkındaki genel bilgilerin yanı sıra, yönlendirme ve riskleriazaltma konusunda da önemli bir misyona sahip.

Her iki mobil platformda da (Android ve iOS) yer alan uygulama, risklibölgeleri de gösteriyor. Üstelik bölgedeki eczane, hastane ya da diğer sağlık kuruluşları da harita üzerinden görülebiliyor.

Böylece gelen QR kodla eczaneler üzerinden maskeler alınabiliyor.
Böylece gelen QR kodla eczaneler üzerinden maskeler alınabiliyor.

Geçen hafta güncellenen Hayat Eve Sığar uygulaması, genel yoğunluk haritası özelliği kazanmıştı. Böylece yalnızca bulunduğunuz çevre değil, diğer ilçe ve şehirlerin de risk haritaları görülebiliyor. 'KOVID-19 yoğunluk haritası' olarak isimlendirilen yeni özellik, kullanıcıların daha kapsamlı şekilde koronavirüs yayılımını görmesini sağlıyor. Uygulama, kısa süre önce 'ücretsiz maske kodu' özelliğiyle tekrardan güncellendi. Yani artık bundan böyle ücretsiz dağıtılan maskeler için Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden başvuru yapılabiliyor. Bu özelliği kullanmak için güncelleme yapmakta yarar var.

Hayat Eve Sığar uygulamasından ücretsiz maske talebi nasıl yapılır?

Şu ana kadar e-Devlet üzerinden yapılan başvuruyla alınabilen ücretsiz maskeler, artık Sağlık Bakanlığı'nın Hayat Eve Sığar uygulamasıyla gerçekleştirilebiliyor.

Hayat Eve Sığar uygulamasından Maske Talep Et düğmesi sayesinde ücretsiz maske talebinde bulunabilirsiniz.
Hayat Eve Sığar uygulamasından Maske Talep Et düğmesi sayesinde ücretsiz maske talebinde bulunabilirsiniz.

SağlıkDurumu alt menüsü üzerinden sorular cevaplanıp adımlar tamamlandığında karşınıza üç farklı seçenek geliyor. Bunlar sayesinde yakındaki sağlık kuruluşlarını bulabilir; SABİM'i arayabilir ya da maske talep edebilirsiniz.

Ücretsiz maske talebi 20 yaş üzeri ya da 65 yaş altı ve kronik rahatsızlığı bulunmayan kişiler tarafından yapılabiliyor.

En alt kısımda yer alan Maske Talep Et düğmesine tıkladığınızda karşınıza bir QR kod geliyor ve bu kodla eczaneler üzerinden ücretsiz maskenizi alabiliyorsunuz. Elbette daha önce bu hakkınızı kullanmamış olmak koşuluyla... Ücretsiz maske hakkınızı kullandıysanız 'şu anda adınıza tanımlı bir kod ya da maske alma hakkınız bulunmamaktadır' uyarısı geliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >