HTC akıllı telefon pazarından çekilebilir

htc 11
htc 11

Tayvanlı HTC'nin akıllı telefon pazarından çekileceği ve artık kendi ismi altında telefon üretmeyeceği konuşuluyor.

Tayvan merkezli HTC, uzunca bir süredir kendi markasıyla akıllı telefonlar üretiyor ama ne yazık ki beklenen başarıya bir türlü ulaşamıyor. Satışların düşük olması elbette şirketin genel mali durumuna yansıyor; hatta bu yüzden şirketin eski sisteme dönüp gelen talepler doğrultusunda akıllı telefonlar üreteceği konuşuluyor.

Bu aşamadan sonra HTC'nin çeşitli firmalarla anlaşma yapıp özel olarak telefonlar üreteceği belirtiliyor. Şirket geçtiğimiz dönemlerde artık giriş seviyesi akıllı telefonlar üretmeyeceğini de dile getirmişti. Yani aslında üretim adedi düşülürken daha çok kazanç elde etmeye odaklanılacak.
Şu anda sanal gerçeklik konusunda şirketin hayli hassas olduğu biliniyor. Önümüzdeki yıllarda da bu durum aynı şekilde devam edecek gibi görünüyor. Zira akıllı telefon pazarında beklenen etkiyi yaratmadığı ve sürekli zarar ettiği için şirketin farklı alanlara yoğunlaşması şart.

Eğer söylentiler doğruysa muhtemelen HTC 11'in tanıtılması ve satışa sunulması ardından bu karar uygulanmaya başlanacak. Yani çerçevesiz 2K çözünürlükte ekran, çift kamera ve daha birçok yeni özellikle sunulacak olan amiral gemisi akıllı telefonun ardından HTC kendi adına telefon üretmeyi bırakabilir.
HTC 11 bomba gibi geliyor: Çerçevesiz ekran, çift kamera ve daha fazlası
HTC 11'in detayları belli oldu: Müthiş bir telefon geliyor
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >