HTC, sanal gerçeklik toplantıları için geliştirdiği Vive Sync sistemini güncelledi

HTC Vive Sync
HTC Vive Sync

HTC, geçen ay duyurduğu Vive Sync sanal gerçeklik toplantı uygulamasını güncelledi.

Avatar oluşturarak sanal ortamda gerçekçi şekilde sohbet etmeyi ve toplantı yapmayı sağlayan uygulama artık VR başlığı olmadan da konferanslara dahil olabilmeyi sağlıyor.

HTC, pandemi ve sonrasındaki süreçte bu tarz görüntülü görüşmeler için ek çözümler sunmak istiyor.

Koronavirüsnedeniyle insanlar sosyalleşme ihtiyaçlarını internetüzerinden gidermeye başladı. Kullanım oranlarına bakıldığında aslında bu süreçte özellikle görüntülü görüşmeuygulamalarının çok fazla tercih edildiğini görüyoruz. Tabii ekiplerin bir araya gelmesi ve toplantıların yapılması için de bu çözümler kullanılıyor.

Böylece sanal gerçeklik toplantılarıyla 30 kişi bir araya gelebiliyor.
Böylece sanal gerçeklik toplantılarıyla 30 kişi bir araya gelebiliyor.

Şu anda yeni normalleşmesürecinde esneme başlatılmış olsa da risk devam ediyor. Dolayısıyla mümkün olduğunda belirli kurallara dikkat etmek gerekiyor. Maske takmak, elleri yıkamak ve sosyal mesafeyi korumak bunlar arasında en önemlileri. Bu süreçte artan görüntülü görüşmeler, şirketlerin ek çözümleri duyurmasında da kilit öneme sahip. HTC, geçen ay son 2 yıldır üzerinde çalıştığı Vive Sync sistemiyle kullanıcıları internet ortamında sanal olarak bir araya getiriyor. Ancak bu sistem aslında alışkın olduğumuzdan biraz farklı yapıda. Zira tasarladığınız gerçekçi avatarınızla 30 kişi bir araya gelip sanal gerçeklik desteğiyle toplantı yapılabiliyor.

    Hatırlayalım: Nasıl çalışıyor?

    HTC'nin bu yeni sanal toplantı sistemiyle toplantı yapmak için öncelikle avatar oluşturmak gerekiyor. Ancak burada epey kapsamlı ayarlar sunuluyor. Saç stilinden, ten rengine ve kıyafetlere kadar geniş bir yelpaze var. Ardından eşleşme kısmında yüz hareketleri bölümüne geçiyor ve ardından avatarınız konuşmaya başlıyor. Ardından toplantıya geçebilirsiniz. Arkadaşlarınızla buluşabilir ya da ekip üyelerinizle sanal toplantılar gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik not ya da ekran görüntüsü alma ya da sunum yapma gibi detaylar da sanal ortamda aynı şekilde gerçekleştiriliyor.

HTC, bu yeni sistemi güncelleyerek VR cihazı olmayan katılımcıların da sanal ortamlarına girmesine izin veriyor. Konuyla alakalı yapılan açıklamada şirket tam olarak şu cümleye yer veriyor.

    Bazen kulaklıklarla toplantı yapamazsınız. Yeni özellik, kullanıcıların herhangi bir VR cihazı olmadan bile oturumlara katılmalarını ve iş arkadaşlarıyla sohbet edebilmelerini sağlar. Ayrıca bu kişi ekran görüntüleri alabilir ve bilgisayardan her şeyi kaydedebilir.

VRolmayan katılımcıların avatarları bulunmayacağından, toplantı salonlarında artık herkesin oturumda kim olduğunu sağlamak için listeli bir yapı kullanılıyor. HTC, bu özelliğin senkronizasyon toplantılarını daha fazla kişi tarafından erişilebilir hale getireceğini umuyor. Bununla birlikte VR olmayan katılımcılar hala VR uyumlubirbilgisayar kullanmak zorunda bırakılıyor.

Sanal toplantılara girmeden önce gerçekçi avatarınızı oluşturmanız gerekiyor. HTC burada birçok farklı detay sunuyor.
Sanal toplantılara girmeden önce gerçekçi avatarınızı oluşturmanız gerekiyor. HTC burada birçok farklı detay sunuyor.

Ayrıca HTC, avataroluşturacakkişilerin kendilerini daha iyi yansıtmalarını sağlayacak yeni özelleştirilebilir avatarları da güncelleme listesine dahil etti. Böylece çok daha ayrıntılı bir dijital kimlik oluşturulabiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >