HTC'nin yeni sanal gerçeklik çözümü Vive Pro duyuruldu

Vive Pro
Vive Pro

İki sene önce satışa sunduğu Vive ile sanal gerçeklik piyasasına giriş yapan HTC, bugün CES 2018'de Vive Pro adını verdiği çok daha yüksek çözünürlüğe sahip yeni çözümünü tanıttı.

Akıllı telefon pazarındaki etkinliğini yavaş yavaş azaltan HTC, son iki senedir sanal gerçeklik piyasasına yoğunlaşmış durumda. Valve ile işbirliğine giderek şimdiye kadar satışa çıkmış en güçlü VR platformunu geliştiren Tayvanlı üretici, bugün CES 2018 kapsamında yeni sanal gerçeklik donanımını görücüye çıkardı.

İki sene önce satışa çıkan Vive'dan yüzde 78 daha yüksek çözünürlüklü çift OLED ekranla gelen Vive Pro adlı cihaz, 2880 x 1600 piksellik ekranlarıyla daha detaylı içeriklerin önünü açacak. VR gözlüğün altına yerleştirilen düğme sayesinde ekranın yakınlık-uzaklık ayarının yapılabildiği Vive Pro, daha gelişmiş kulak üstü kulaklık ve artırılmış gerçeklik için çift sensörlü kamerayla donatılmış.

2018 ilk çeyreğinde mevcut Vive kullanıcıları için donanım güncellemesi olarak sunulacak olan HTC Vive Pro, yılın ikinci çeyreğinde ise küresel çapta tüm tüketiciler için satışa çıkacak. Henüz VR gözlüğü çalıştıracak bilgisayarın sistem gereksinimleri ve fiyat konusunda açıklama yapmayan HTC, Vive modelini satmaya devam edecek.

HTC Vive için kablosuz sanal gerçeklik adaptörü geliyor

Sanal gerçeklik içeriğini bilgisayar bağlantısıyla görüntüleyen Vive, HTC'nin yaz aylarında satışa çıkaracağı adaptör sayesinde kablosuz bağlantı kurabilecek. Intel'in WiGig kablosuz veri aktarım teknolojisinden istifade eden adaptör, hem Vive hem de Vive Pro ile uyumlu olacak. Sunacak kablosuz kullanım süresi ve fiyatı daha sonraki bir tarihte açıklanacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >