Instagram'da web sürümlerine mesajlaşma özelliği geliyor

Instagram
Instagram

Instagram'ın hem Android hem de iOS mobil uygulamalarındaki mesajlaşma özelliği yakın zamanda hem masaüstü hem de mobilde web sitesine geliyor. Böylece kullanıcılar uygulamadan bağımsız olarak Instagram'ın web sitesi üzerinden de mesajlaşabilecek. Ayrıntılar haberimizde:

Instagram, Android ve iOS uygulamalarında sık sık güncellenerek yeni özellikler sunuyor. Ancak bu özelliklerin çok büyük kısmı web sürümünde yer almıyor. Yani mobil uygulamalardaki detaylar aslında hiçbir şekilde internet sitesinden kullanılamıyor.

Instagram'ın mobil sitesi yakında bu şekle girebilir. Bu da aslında mesajlaşma özelliğiyle çok daha işlevsel bir kullanım sunulacağı anlamına geliyor.
Instagram'ın mobil sitesi yakında bu şekle girebilir. Bu da aslında mesajlaşma özelliğiyle çok daha işlevsel bir kullanım sunulacağı anlamına geliyor.

Mesaj özelliği web sürümlerine geliyor

İşte bu noktada eksikliği artık fark eden Instagram, çoklu hesap kullanan ve bazı durumlarda webüzerinden platforma erişmek zorunda kalanların dertlerini sonlandırmak istiyor. Web sitelerinde yapılacak güncellemeler sayesinde uygulamalardaki mesaj özelliği doğrudan masaüstü ve mobil web sürümlerine de ekleniyor. Böylece kullanıcılar uygulamaya ihtiyaç duymadan mesajlaşabiliyor.

Aslında Instagram tarafından konuyla alakalı bir doğrulama yok. Tüm bu iddialar Jane Manchun Wong isimli bir araştırmacıya ait. Wong, Twitter hesabında Instagram'ın hem masaüstü hem de mobil web sitesinin ekran görüntülerini paylaşıyor.

Bu arada, Instagram geçen yıl aktif ettiği IGTV'de beklediğini bulamamış gibi görünüyor. Videoların daha fazla göz önüne çıkarılması bu yüzden.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >