Instagram'daki tüm kişisel veriler artık tek tuşla indirilebiliyor

Instagram
Instagram

Instagram, aylardır bahsedilen 'kişisel verileri indirme aracını' aktif hale getirdi. Artık kullanıcılar tek tuşla fotoğraf, video ve diğer profil verilerini indirebiliyor. İşte detaylar:

Haftalar önce ortaya çıkan Cambridge Analytica skandalının yaralarını sarmaya çalışan Facebook, Instagram tarafında da benzer sızıntılar meydana gelmemesi için çalışmalar yürütüyor. Geçtiğimiz dönemlerde üçüncü parti uygulamalar için kullanıcı veri paylaşımını sonlandırılmıştı. Şimdi de tüm kullanıcıların içeriklerini indirebilmesini sağlayan bir özellik aktif edildi.

Instagram'taki kişisel veriler nasıl indirilir?

Gizlilik ve Güvenlik menüsü altına konumlandırılan bu özellik, "Bilgilerin İndirilmeye Hazır" seçeneğiyle sunuluyor. Bu araç üzerinden e-posta adresi girildiğinde fotoğraflar; yorumlar, profil ayrıntıları ve diğer detaylar indirilebilirhale geliyor. Elbette bunlar öncesinde küçük bir şifre doğrulama aşamasından geçilmesi gerekiyor.

Instagram'dak bu özellik sayesinde kolayca verileri indirebilmek mümkün.
Instagram'dak bu özellik sayesinde kolayca verileri indirebilmek mümkün.

Daha sonrasında kullanıcıların karşısına "Instagram'da paylaştıklarını içeren bir dosya oluşturmaya başladık ve e-posta adresine bir bağlantı göndereceğiz" şeklinde açıklama geliyor. Ayrıca bu işlemin 48 saat sürebileceği de özellikle belirtiliyor. Daha sonrasında gelen e-postadaki bağlantıya tıklayarak işlem gerçekleştiriliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >