iOS 11 güncellemesi eski iPhone'ları yavaşlatıyor mu? İşte cevabı

iPhone 5s
iPhone 5s

Yapılan araştırmalar, eski iPhone'ların iOS 11 güncellemesi ile yavaşlamadığını gösteriyor. Yani aslında bu konuyla alakalı ortaya çıkan bilgiler söylentiden ibaret.

Birkaç hafta önce yayınlanan iOS 11 güncellemesinin hemen ardından kullanıcıların kafasında eski cihazlara dair çeşitli soru işaretleri oluşmuştu. Evet; Apple, yeni mobil işletim sistemini 2013 yılında çıkan iPhone 5s'lere dahi kurma imkanı sunuyor. Peki ama iOS 11, iPhone 5s'lerde sağlıklı çalışıyor mu? Ya da Apple söylendiği gibi eski iPhone'larda "yavaşlatma" stratejisi uyguluyor mu? Tüm bu soruların cevabını arayan Futuremark, iPhone 5s ile gerçekleştirilen kapsamlı testleri paylaştı.

Eski iPhone'lar iOS 11 ile çalışıyor mu?

                                    
                                    Tam olarak 18 ay boyunca devam eden testlerde iOS 9, iOS 10 ve iOS 11 mobil işletim sistemleri baz alındı. iPhone 5s'in işlemci ve grafik işlem birimine yönelik olan testlerde mobil işletim sisteminin her üç sürümünde de herhangi bir yavaşlama meydana gelmedi. Yani aslında kullanıcıların kafasında oluşan iki soru da böylece tarih oluyor. iOS 9, iOS 10 ve iOS 11'de elde edilen skorlar aynı düzlemde devam ediyor.
Eski iPhone'lar iOS 11 ile çalışıyor mu? Tam olarak 18 ay boyunca devam eden testlerde iOS 9, iOS 10 ve iOS 11 mobil işletim sistemleri baz alındı. iPhone 5s'in işlemci ve grafik işlem birimine yönelik olan testlerde mobil işletim sisteminin her üç sürümünde de herhangi bir yavaşlama meydana gelmedi. Yani aslında kullanıcıların kafasında oluşan iki soru da böylece tarih oluyor. iOS 9, iOS 10 ve iOS 11'de elde edilen skorlar aynı düzlemde devam ediyor.

                                    
                                    Grafik işlem performansının yanı sıra işlemci tarafında da herhangi bir düşüş ya da puan kaybı yaşanmıyor.
Grafik işlem performansının yanı sıra işlemci tarafında da herhangi bir düşüş ya da puan kaybı yaşanmıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >