iOS 11 ile Wi-Fi şifresi isteme devri sona eriyor

Wi-Fi
Wi-Fi

iPhone, iPad ve iPod touch'lar için gelen yeni iOS 11 güncellemesi kablosuz bağlantı tarafında da çok önemli bir yenilik getiriyor. Bu sistem sayesinde artık internete bağlanmak için Wi-Fi şifresini istemeye gerek kalmıyor.

Apple'ın her yıl düzenlediği WWDC Geliştiriciler Konferansı'nın bu seneki ana gündem maddelerinden biri iOS 11 idi. Tahmin edilebileceği üzere mobil işletim sistemi her zaman olduğu gibi bu güncellemeyle de çok önemli yenilikleri beraberinde getiriyor. Kontrol merkezinin özelleştirilebilir yapısı milyonlarca kullanıcıda heyecan uyandırırken; sürüş modu gibi ek özellikler de merakla beklenmeye başladı.

iOS 11'de dikkat çekici birçok ayrıntı var; hatta bu durum tanıtım etkinliğinden sonra kullanıma bağlı olarak ortaya çıkan özellikler için de geçerli. Yeni sürümle gelen önemli yeniliklerden biri de kablosuz bağlantı şifresi konusu... İster iPhone ister Android olsun akıllı telefon kullanıcılarının tamamı herhangi bir kablosuz ağa dahil olmak için şifreyi bilmek zorunda. Fakat iOS 11 ile bu durum ortadan kalkıyor, nasıl mı?

Böylece artık herhangi bir kablosuz ağa bağlanmak için ek bir şifre girmeye gerek kalmıyor. Ancak güvenlik sebebiyle şifreyi talep eden kişi onay verildikten sonra dahi şifreyi göremiyor.
Böylece artık herhangi bir kablosuz ağa bağlanmak için ek bir şifre girmeye gerek kalmıyor. Ancak güvenlik sebebiyle şifreyi talep eden kişi onay verildikten sonra dahi şifreyi göremiyor.

Öncelikle yeni geliştirilen sistemi kullanabilmek için birden fazla iOS 11 yüklü iPhone gerekiyor. Sistem doğrudan kablosuz olarak şifrenin cihazlar arasındaki geçişini sağlıyor. Bir iPhone'da şifre tanımlı olduğunda diğer iPhone'a yaklaştırılarak kablosuz bağlantı şifresi basitçe ve çok kısa sürede elde edilebiliyor. Elbette böylece şifre isteme ve şifre yazma külfeti de ortadan kalkıyor.

Bu noktada küçük bir onay prosedürü de var elbette; şifre talep eden iPhone'dan diğer telefona kısa bir mesaj gönderiliyor onay isteniyor. Tek tuşla onay verildikten sonra iki cihaz da otomatik olarak aynı kablosuz ağa dahil oluyor. Üstelik kablosuz ağ şifresini talep eden kişi hiçbir şekilde şifreyi göremiyor. Dolayısıyla kablosuz ağa daha sonradan kaçak olarak dahil olmak da söz konusu olmuyor.

Haziran sonu itibariyle tüm kullanıcılar için indirilebilir hale gelecek olan iOS 11, şu anda basit birkaç adımı izleyerek iPhone'lara kolayca kurulabiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >