iPhone 12 mini'de dokunmatik ekran sorunları bildiriliyor

iPhone 12 Mini
iPhone 12 Mini

iPhone 12 mini kullanıcıları bir süredir Reddit ve birçok farklı forum üzerinden dokunmatik ekran problemleri bildiriyor.

Kilit açmak için dokunmatik ekranı yukarı doğru kaydırmak isteyen kullanıcılar ekranın hiçbir tepki vermediğinden şikayet ediyor.

Ayrıca bazı kullanıcılar bu kilit açma işlemini yaparken kamera ya da flaşın da otomatik açılmasından şikayet ediyor.

iPhone 12 ailesinin duyurulması üzerinden tam bir ay geçti. Bu süre zarfında oldukça fazla sayıda test, inceleme ve değerlendirme yapıldı. Üstelik satın alıp kullanan kişiler de deneyimlerini paylaşmaya başladı. Son bilgilere göre iPhone 12 mini'de çeşitli dokunmatik ekran problemleri var.

Bu sıkıntı yalnızca 3-5 kullanıcı tarafından bildirilmiyor. Gerçekten oldukça fazla sayıda iPhone 12 mini kullanıcısı telefonun dokunmatik sisteminde sorunolduğunu belirtiyor. Ayrıca hem Reddit hem de MacRumors'ta bu sorunlar fazlasıyla dile getiriliyor.

iPhone 12 mini dokunmatik ekran problemi

Peki ama problem tam olarak ne? Kullanıcılar, telefonun kilidini açmak için alt kısımdan ekranı yukarıya doğru kaydırdığında cihazınhiçbirtepki vermediğinden şikayet ediyor. Ayrıca bazı kişiler de ekranı yukarı kaydırırken el fenerinin ya da kameranın otomatik olarak açılmasından şikayet ediyor.

iPhone 12 mini'de iletkenlik sorunu olabilir.

iPhone 12 mini sahipleri telefon şarjdayken bu problemin ortadan kalktığını da özellikle belirtiyor. Yani aslına bakılırsa bu durum telefonda bir iletkenlik sorunu olabileceği yönündeki iddiaları kuvvetlendiriyor.

iPhone 12 Mini'ye dair henüz Apple tarafından yapılan bir açıklama yok.
iPhone 12 Mini'ye dair henüz Apple tarafından yapılan bir açıklama yok.

Çoğu zaman olduğu gibi hata henüz yeni yeni fazlasıyla dile gelmeye başladığı için bir çözümüretilebilmiş değil.

Bazı kullanıcılar problemin yazılımsal olduğu ve küçük bir güncellemeyle düzelebileceği üzerinde duruyor, bazı kullanıcılar ise az önce de bahsettiğimiz gibi iletkenlik sorunlarından dem vuruyor.

Önümüzdeki süreçte Apple'ın da problemi doğrulayıp üzerinde çalışmasıyla birlikte net bilgilerin ortaya çıkacağı aşikar.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >