iPhone'lara özel geliştirilen uygulamalarla sanal para madenciliği yapılabiliyor!

Sanal para madenciliği
Sanal para madenciliği

Yüksek performans bilgisayar ya da özel cihazlara ihtiyaç duymadan akıllı telefonlar üzerinden sanal para madenciliği yapabilmek mümkün. Hatta iPhone'larda bu işlemi gerçekleştirmek için tasarlanan birçok farklı uygulama var. Eski akıllı telefonları kullanmanın en verimli yolu olarak gösterilen "mining" işlemi aslında cihazların performansını önemli oranda düşürüyor; işte ayrıntılar...

Geçtiğimiz dönemlerde yalnızca yüksek performanslı bilgisayarlarla ya da özel cihazlarla gerçekleştirilen sanal para madenciliği, günümüzde artık akıllı telefonlara dahi indirgenmiş durumda. Hatta yapılan bazı araştırmalar, akıllı telefonların bu konuda bilgisayarlardan daha verimli olduğunu ortaya çıkarıyor.

Kurulum ve diğer detaylar tam anlamıyla gerçekleştirildikten sonra iPhone'lardan
Kurulum ve diğer detaylar tam anlamıyla gerçekleştirildikten sonra iPhone'lardan

Yüksek performans + minimum enerji tüketimi = Maksimum verim!

Bitcoin, Ethereum, Rippel ve Tron gibi sanal para birimlerinin her geçen gün yükselişi, birçok kişiyi sanalparamadenciliğine yönlendiriyor. Samsung'un proje üssü C-Lab de bu konuda birkaç ay önce eski Galaxy S5'lerle Bitcoin madenciliği projesini başlatmıştı. Yüksek performans ve minimum enerji tüketimiyle sanal para madenciliği konusunda maksimum verim elde eden akıllı telefonlar, önümüzdeki dönemlerde bu tip işlemler için daha fazla tercih edilecek gibi görünüyor.

iPhone'lar için geliştirilen MobileMiner ya da Callbar gibi uygulamalar sayesinde sanal para madenciliği gerçekleştirilebiliyor.
iPhone'lar için geliştirilen MobileMiner ya da Callbar gibi uygulamalar sayesinde sanal para madenciliği gerçekleştirilebiliyor.

Son dönemlerde iPhone'larda "mining" yani sanal para madenciliği yapılmasını sağlayan uygulamaların indirilme sayısında ciddi bir artış var. Bunlar arasında MobileMiner, CallBar gibi popüler uygulamalar ön plana çıkıyor. 64 bit'lik işlemciye sahip iPhone'ların (iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X) işlemci gücünden yararlanan sistem, mining için alternatif bir yol olarak görülüyor.

Ancak burada dikkat edilmesi gereken bazı parametreler var. Şöyle ki; dijital para madenciliği, işlemcinin saatlerce yüksek frekansta çalışmasını gerektirdiği için telefonun genel kullanımdaki verimini hayli düşürüyor. Üstelik buna ek olarak bataryadan da daha fazla yükseliyor ve şarj döngüsünün hızlıca zayıflaması durumu meydana gelebiliyor. Dolayısıyla akıllı telefonlarla madenciliğe girecek kişiler kazanç elde etmek istersen aslında yarı yolda kalabiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >