LG'nin de yeni iPhone'lar için OLED ekran üreteceği ortaya çıktı

OLED ekran
OLED ekran

Yeni nesil iPhone'lar için Samsung'un yanı sıra LG'nin de OLED ekran üreteceği kesinleşti. İlk parti üretimler yakın zamanda başlıyor. Ayrıntılar haberimizde:

Samsung'un Nisan'dan bu yana yeni iPhone'lar için OLEDekran üretimini gerçekleştireceği biliniyordu. Hatta ilk üretimlerin Mayıs'ta başlayacağı söylentileri de ortaya çıkmıştı. Aradan geçen birkaç ay sonrasında şimdi ise yeni iPhone'ların ekran üretimi söz konusu olduğunda başrolde LG yer alıyor.

Yeni iPhone'lardan ikisinin OLED ucuz versiyonun ise LCD ekran olması bekleniyor.
Yeni iPhone'lardan ikisinin OLED ucuz versiyonun ise LCD ekran olması bekleniyor.

İlk parti üretimlerin Eylül'deki tanıtıma kadar netleşmesi beklenirken, iPhone X tarafında şu ana kadar yalnızca Samsung tercih ediliyordu. Ancak buna ek olarak LG'nin de üretim gerçekleştireceği ve Samsung'u OLEDekran üretiminde tek seçenek olmayacağı ortaya çıktı.

Raporlara bakılırsa LG Display'in üreteceği OLED ekran miktarı 2 milyon ile 4 milyon adet arasında. Ancak bu rakamın önümüzdeki dönemlerde daha da artacağı belirtiliyor.

Şu ana kadar ortaya çıkan tahminler, yeni nesil iPhone'lardan ikisinin OLED, birinin de (uygun fiyatlı seçeneğin) LCDekrana sahip olacağı yönünde.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >