Nokia, muz telefonu 8110 4G’yi satışa sundu!

​Nokia, muz telefonu 8110 4G’yi satışa sundu
​Nokia, muz telefonu 8110 4G’yi satışa sundu

Dünyanın en büyük pazarlarından birini oluşturmayı başaran akıllı telefon üreticileri tüm bu kalabalığa rağmen yeni ve orijinal ürünleri aralarına almakta beis görmüyor. Eski şaşalı günlerine dönmek isteyen Nokia da 8110 4G’den tam da bu nedenle oldukça ümitli. 8110 4G şimdi satışta. Peki 8110 4G'nin fiyatı ne kadar?

Ülkemizde ciddi seviyede pahalı ve yetkin akıllı telefonlar piyasaya çıkmış olsa da halen bazı kullanıcılar için alternatif modeller tercih edilebiliyor. Hindistan, Nijerya, Çin gibi ekonomik koşulları görece daha düşük olan ülkelerde de bar tipi tuşlu telefonlar ciddi manada ilgi uyandırmayı başarıyor. Bu doğrultuda hareket eden birçok şirket de talebe göre arz oluşturmayı başarıyor. HMD Global gibi firmalar, Nokia’nın eski ve klasikleşmiş özelliklere sahip telefonlarını yeniden piyasaya sürmek için oldukça istekli.

'Klima kumandası' benzetmesi yapılıyor!

Firmaların ve akıllı telefon şirketlerinin adaptasyon hamlelerine ciddi bir örnek de Nokia tarafından geldi. Şirketin 1996 yılında üretime sürdüğü Nokia 8110, aradan geçen 22 yılın ardından 4G desteğiyle yeniden piyasaya sürüldü. ‘Klima kumandası’ benzetmelerine bile teşne olan cihaz, dünya genelinde birçok farklı pazarda yerini aldı. 240x320pikel çözünürlüklü 2.4inç büyüklüğünde bir ekran, 512MB RAM ve 4GB depolama alanı ile beraber gelen telefonda, 1.1GHz hızında çalışan Qualcomm 205 işlemci bulunuyor. Hatta 4G destekli yeni Nokia 8110’un LED flaş destekli 2 MP değerinde bir kamerası bile bulunuyor.

Cihaz 1000 TL'lik bir değere sahip

Görece düşük özelliklere sahip yeni tanıtılan akıllı telefonlarda son zamanlarda git gide yaygınlaşan KaiOS işletim sistemiyle birlikte karşımıza çıkan cihaz Gmail ve Outlook desteğine de sahip olacak. 64GB’a kadar yükseltilebilen 8110 4G’nin bu hafıza ile çok sayıda anı biriktirebilmesi de mümkün. GPS, Bluetooth 4.1, 3.5mm jack girişi ve FM Radyo gibi özellikleri de taşıyan cihaz 1500 mAh’lik bir bataryaya sahip. Cihazın fiyatının 1000 TL civarı olması bekleniyor. ‘Muz telefon’ beklenen ilgiyi oluşturabilecek mi zaman gösterecek…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >