Note 7 müşterileri Note 8'i indirimli alacak

Note 8
Note 8

Samsung’un Note 7 sahiplerine kendini affettirebilmek için amiral gemisi Note 8’i indirimli olarak satışa çıkaracağı iddiası ortaya çıktı.

Güney Koreli teknoloji lideri Samsung, Note 7 batarya yanmalarından dolayı büyük problemler yaşamış milyonlarca lira tazminat ödemek zorunda kalmıştı.

Sadece tazminatla atlatılacak gibi bir şey de değil marka itibarı da kısa bir süreliğine oldukça kötü seviyeleri görmüştü. Note 7’den sonra büyük bir titizlikle yeni modeli Galaxy S8 serisini tasarlayan şirket telefonda oldukça güzel bir takım yeniliklere imza atmıştı. Samsung’un Note 7’den sonra çıkardığı bu model bir takım satış rekorlarını egale etmeyi başararak ciddi satış rakamlarına ulaşmıştı.

Şimdi tüm bunları unutturmak isteyen Samsung’un, Note 7 müşterilerine son tanıttığı Note 8’i indirimli olarak verebileceği konuşuluyor. Daha önce aynı iddia Galaxy S8 için de söylenmiş ancak böyle bir indirim uygulanmamıştı. Ancak şimdiki indirim iddiasını dillendirenler ortaya bir rakam da attı. Daha önce Note 7 almış ve şimdi Note 8 almak isteyenlere Samsung’un 425 dolarlık büyük bir indirim yapılacağı yine söylentiler arasında yer alıyor.

İndirim yapılması normal karşılanabilir ancak böylesine büyük bir indirimin olması çok zor gibi görünüyor. Yani yaklaşık yarı yarıya bir indirimden söz ediyoruz. Bu açıkçası kulağa oldukça abartı bir rakam gibi geliyor. Bu indirimli daha önce Note 7 almış birisi yeni Note 8’i 5 bin TL yerine 3 bin – 3.500 TL arasında bir rakamla satın alabilecek.

Sizce Note 7 yanmaları vakası sonrasında Note 8 alınır mı? Bir kere yaşanan bir şeyin bir daha yaşanması söz konusu mudur?

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >