Samsung Galaxy Note 8 tanıtıldı: İşte tüm ayrıntılar!

Samsung Galaxy Note 8
Samsung Galaxy Note 8

Android ekosistemini tercih eden kullanıcıların bir süredir merakla beklediği Samsung'un tepe seviyesi yeni akıllı telefonu Galaxy Note 8, New York'ta düzenlenen Samsung Unpacked 2017 etkinliğinde tanıtıldı; işte telefonun tüm ayrıntıları...

Samsung; bu akşam Türkiye saatiyle 18:00'de başlayan Unpacked 2017 etkinliğiyle yeni nesil Galaxy Note 8 akıllı telefonunu tanıttı. New York'ta düzenlenen organizasyondan birkaç saat önce hazırladığımız haberlerle yeni tepe seviyesi modelin şu ana kadar ortaya çıkan tüm detaylarını derlemiş; tasarım ve tahmini fiyat bilgilerini ayrıntılarıyla paylaşmıştık.

Bu tanıtım organizasyonuyla birlikte aylarca Samsung'un en iyi telefonu olacağı söylenen Galaxy Note 8 üzerinde çeşitli hususlardaki gizem perdesi de aralanmış oldu.

Metinler doğrudan tanıtım sıralamasındaki akışa göre hazırlandığı için yalnızca teknik detayları görüntülemek isteyenler haberin son kısmına erişebilir.

Samsung Galaxy Note kullanıcılarına Galaxy Note 7'deki sadakatlerinden dolayı tebrik ve teşekkür eden KOH, o günleri unutmadıklarını da özellikle belirtti.
Samsung Galaxy Note kullanıcılarına Galaxy Note 7'deki sadakatlerinden dolayı tebrik ve teşekkür eden KOH, o günleri unutmadıklarını da özellikle belirtti.

Sahneye öncelikle DJ KOH çıktı. S-Pen kalemin gücüyle alakalı önemli bilgiler paylaştı; "ayrıca milyonlarca kişi Note serisinin aslında akıllı telefondan çok daha fazlası olduğunu idare etti" şeklinde açıklama yaptı. Özellikle üretkenlik kısmında önemli yenilikler getirdiği net bir şekilde anlaşıldı. Ayrıca geçen sene yaşanan Galaxy Note 7 patlamalarıyla alakalı açıklamalar da yapıldı, o günlerin unutulmadığı ve kullanıcıların sabırlarından dolayı teşekkür ettiğini paylaştı. Ayrıca KOH, yaptıkları araştırmalarda kullanıcıların en memnun oldukları telefonlar arasında Samsung Galaxy Note serisi yer aldığını söylüyor. Bu serinin özellikle S-Pen desteğiyle önemli yetenekler kazandığı da vurgulanan detaylar arasındaydı.

Ve kısa bir süre sonra Galaxy Note 8 sahneye çıkarıldı!

Note kullanıcılarını ayıran en önemli detaylardan birisi elbette ekran boyutu. Ayrıca tahmin edildiği gibi Infinity Display teknolojisi Galaxy S8 serisinden sonra Galaxy Note 8'e de dahil edilmiş durumda. Böylece kullanıcılara sonsuz ekran deneyimi vaat ediliyor. Böylece S-Pen kalem desteğiyle ekranın çok daha büyük bir alanı kullanılıyor; üstelik 18.5: 9 formatı sayesinde videolarda daha fazla içerik görülebiliyor. Büyükekran sayesinde artık birkaç farklı uygulamanın eşzamanlı olarak çalışması ve çoklu pencere sistemiyle görüntülenebiliyor olması birçok kullanıcı için beklenenler listesindeydi; Galaxy Note 8 de bunu başarıyor.

Galaxy Note 8 kamerasının eskisinden çok daha iyi olduğu özellikle belirtiliyor. Hatta bu hususta iPhone 7 Plus ile bir kıyaslama da yapıldı.

İki sensörde Optik Görüntü Sabitleme sağlayan ilk telefon olma özelliği taşıyor; hareket halindeyken de sarsıntı olmadan görüntü çekimi gerçekleştirilebiliyor. Öte yandan Live Focus Photo olarak isimlendirilen yeni sistem sayesinde iPhone 7 serisindeki Portre moduna benzer bir özellik sunuluyor; bu sistem arka planı olabildiğince konudan ayırıyor. Fotoğraf çekildikten sonra da arka planın netlik ya da bulanıklık düzeyi ayarlanabiliyor.

Kısa bir süre ardından Galaxy Note 8'in en önemli yapı taşlarından biri olan S-Pen'in detaylarına geçildi. Artık eskisine oranla çok daha ince çizimler yapılabildiği vurgulandı.

Bixby sesli asistan desteğiyle birlikte Galaxy Note serisinin en yeni üyesinin çok daha efektif hale geldiği ve günlük deneyimleri bambaşka bir boyuta getirdiğinden de bahsedildi. Ayrıca geçtiğimiz günlerde haberini de belirttiğimiz üzere artık 200 farklı ülkede desteklendiği bilgisi de verildi. Ayrıca Bixby'e artık "iyi geceler" komutu verildiğinde ekran ışığı otomatik olarak algılanıyor; rahatsız etme moduna geçiliyor ve sabah için alarm saati otomatik olarak kuruluyor. Ayrıca buna ek olarak Bixby'e Spotify desteğinin geldiği de paylaşılan bilgiler arasında.

Tahmin edilebileceği üzere Galaxy S serisinin en yeni üyelerinde olduğu gibi Galaxy Note 8'de de DeX üzerinden masaüstü deneyimi elde edebilmek mümkün. Ayrıca bu sistemin artık çok daha yetenekli hale geldiği ve güncellemelerle daha da geliştirileceği belirtildi. DeX ile beraber oyun deneyimi de masaüstüne taşınıyor; böylece telefona monitör bağlayarak doğrudan monitör üzerinden oyun oynamak mümkün oluyor.

Galaxy Note 8'de dahili depolama 64 GB. Ancak microSD kart yuvası da var; dolayısıyla kolay bir şekilde kapasiteyi artırabilmek mümkün. İris tarayıcı, yüz tanıma ve parmak izi okuyucu sayesinde uygulama ve verilerin tamamı kontrol altına alınabiliyor. Öte yandan IP68 sertifikasıyla birlikte telefonun su geçirmesinden korkmadan kullanım söz konusu oluyor. Diğer detaylar arasında 3300 mAh kapasitede batarya da yer alıyor. Telefonun15 Eylül'den itibaren ön siparişle satışa çıkacağı ise belirtilenler arasında.

Esasında teknik özellikler; tasarıma ilişkin detaylar ve birçok farklı ayrıntı es geçildi.

- Ekran: 6.3 inç'lik (Super AMOLED yapı, 16 milyon renk desteği, 1440 x 2960 piksel çözünürlük, 521 PPI piksel yoğunluğu, %83.1 ekran-gövde oranı, çoklu dokunmatik yapı, Corning Gorilla Glass 5 cam koruması) ekran
- Platform: Samsung Exynos 8895 yonga seti
- İşlemci: 8 çekirdekli (4 x 2.3 GHz + 4 x 1.7 GHz)
- RAM: 6 GB
- Depolama: 64 GB / 128 GB / 256 GB
- Ek depolama: MicroSD kart slotu ile ek 256 GB
- Arka kamera: Çift 12 MP'lik (f/1.7 ve f/2.4 diyafram açıklığı; optik görüntü sabitleme, otomatik netleme, 2X optik yakınlaştırma, 10X dijital yakınlaştırma, 4K / 30 fps video, çift LED flaş)
- Ön kamera: 8 MP (f/1.6 diyafram açıklığı)
- Ses: 24-bit/192 KHz / aktif gürültü engellemeli mikrofon
- Kablosuz bağlantı teknolojileri: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, çift kanal / Wi-Fi Direct ve hotspot - Bluetooth 5.0 (SA2DP, EDR ve LE destekli) - NFC temassız bağlantı
- Kablolu bağlantı teknolojileri: USB 3.1 Type C (1.0) ve 3.5 mm kulaklık çıkışı
- Ek özellikler: S-Pen kalem desteği, göz tarayıcı, parmak izi okuyucu, sensörler, su geçirmezlik
- Batarya: 3300 mAh kapasite
- Renk seçenekleri: Gece siyahı, altın, gri, derin deniz mavisi
- Boyutlar: 162.5 x 74.6 x 8.6 mm
- Ağırlık: 195 gram
- İşletim sistemi: Android 7.1 (Nougat)
- Türkiye satış fiyatı: 4999 TL
- Satış tarihi: 15 Eylül

S-Pen teknik detayları ise şöyle:

- Basınç seviyesi: 4096
- Kalem çapı: 0.7 mm
- Su geçirmezlik
- Ekran kapatma modu
- Akıllı seçim
- Bixby sistemi
- Boyutlar: 5.8 mm x 4.2 mm x 108.3 mm
- Ağırlık: 2.8 gram

Samsung Galaxy Note 8 ile detayları aktarmaya devam edeceğiz...

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >