Patent ortaya çıktı; Apple da katlanabilir telefon üretebilir

Apple katlanabilir telefon
Apple katlanabilir telefon

Android ekosistemindeki birçok farklı şirket katlanabilir telefon geliştiriyor. Ama Apple cephesinden katlanabilir telefon konusunda çok fazla detay sızmış değil. Ancak son olarak ortaya çıkan yeni patent, şirketin katlanabilir modeller üzerinde çalıştığını gösteriyor.

Microsoft, Huawei, Samsung ve LG başta olmak üzere birçok dev isim, 'katlanabilir akıllı telefonlar' geliştiriyor. Ortaya çıkan yeni patentler aslında durumu net bir şekilde özetliyor. Bahsettiğimiz şirketlerden farklı olarak Apple'ın da bu yeni konsept üzerinde çalıştığı biliniyor.

Patente bakılırsa katlanabilir telefon üstten aşağıya doğru katlanıyor.
Patente bakılırsa katlanabilir telefon üstten aşağıya doğru katlanıyor.

Eski patent güncellenmiş

Şu anda karşımıza çıkan birçok prototipin aksine Apple'ın patentinde telefon yukarıdan aşağıya doğru katlanıyor. Ayrıca bu sistemde esnek bir ekranın yanı sıra menteşe sistemi de bulunuyor. Çizimden de anlaşılabildiği gibi ortadan ikiye katlanmasıyla telefon en küçük formunu alıyor.

Aslında bu patent 2011yılına ait. Daha doğrusu ilk adımlar o zamandan atılmış ama aradan 8 yıl geçtikten sonra piyasa şartlarının olgunlaşmasıyla patent güncellenmiş. Tabii bu patente sahip olduğu katlanabilir bir iPhone üretileceği anlamına gelmiyor. Ancak yine de Apple'ın katlanabilir telefonlar konusunda çalıştığı bir kez daha anlaşılıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >