Patlayan Galaxy Note9 korkuttu; mağdur, Samsung'u dava etti!

Samsung Galaxy Note9
Samsung Galaxy Note9

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan Daniel Chung isimli kadının Galaxy Note9'u aşırı ısınma sebebiyle patladı. Akıllara Galaxy Note7'de karşılaşılan patlama sorunlarını getiren bu durum sebebiyle Chung, Samsung'a dava açtı. Tüm ayrıntılar haberimizde:

Android ekosisteminin mihenk taşı Samsung, son günlerde yaşanan patlamahaberleriyle tekrardan gündemde. İki yıl önce dünya genelinde satışa çıkarılan Galaxy Note7'lerde 'patlama' sorunlarıyla gündemden düşmeyen Samsung, bu kez de Galaxy Note9'da batarya sorunları yaşıyor.

ABD'de yaşayan Daniel Chung'un telefonu, aşırı ısınma sebebiyle patlıyor ve alev alıyor. Bir anda çantası tutuşan kadın, asansör içinde zor zamanlar geçirdiğini ifade ediyor. Durumdan şikayetini belirten Chung, Samsung'a da dava açarak gereğinin yapılmasını istiyor.

Birçok kişi, Galaxy Note7'de meydana gelen patlama sorunlarının aynı şekilde Galaxy Note9 için gerçekleşmesinden korkuyor.
Birçok kişi, Galaxy Note7'de meydana gelen patlama sorunlarının aynı şekilde Galaxy Note9 için gerçekleşmesinden korkuyor.

Galaxy Note7'lerdekine benzer bir durum söz konusu değil

Güney Koreli şirket ise konuyla alakalı olarak çok hızlı şekilde yanıt iletiyor ve dünya genelinde satışta olan hiçbir Galaxy Note9'da benzer bir sorun yaşanmadığını belirtiyor. Yani esasına bakılırsa Galaxy Note7'lerdekine benzer bir patlama silsilesiyle karşılaşma ihtimali düşük. Zira şirket Galaxy Note7'lerdeki patlama sorunlarının ardından yeni bir bataryatest sistemine geçmiş; güvenliği artırdığını üzerine basa basa her fırsatta belirtmişti. Dolayısıyla bir sonraki model olan Galaxy Note 8'de herhangi bir batarya problemi yaşanmadı.

Galaxy Note9'ların batarya üretiminde artık 8 aşamalı bir süreç tercih ediliyor.
Galaxy Note9'ların batarya üretiminde artık 8 aşamalı bir süreç tercih ediliyor.

Galaxy Note serisinin bataryaları nasıl üretiliyor?

Samsung, patlama haberlerinin ardından batarya test sistemini değiştirdi ve 8 aşamalı bir yapıp hayata geçirdi. Bu sistemde bataryaları birçok farklı şarj aletiyle test eden şirket, akabinde aşırı ısınma durumundaki tepkilere bakıyor. Daha sonrasında görsel tespit süreciyle birlikte hasarla karşılaşılan bataryalardaki durum tespit ediliyor. Ardından X-ray kontrolü, şarj ve deşarj gibi işlemlerle süreç devam ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >