Richard Branson açıkladı: 'Temmuz ayında Uzay’a gidiyorum'

Richard Branson.

Dünyanın en zengin insanları listesinde üst sıralarda bulunan, Virgin Group CEO’su Richard Branson, 2019 yılının Temmuz ayında Uzay’a seyahat edeceğini resmen açıkladı…

Virgin Group ile başardıkları dışında özellikle Elon Musk ile girdiği laf dalaşları ile gündemden düşmeyen Richard Branson’dan haber var. Branson, çok kısa bir süre sonra resmen Uzay’da olacak.

Elon Musk’a yüklenmişti

‘Biraz uyumaya çalışman lazım!’ diyerek Elon Musk’a sataşan ve onu ‘boş işlerle uğraşmakla’ eleştiren dünyaca ünlü milyarder iş adamı Richard Branson, bu yılın Haziran ayında Uzay yolculuğunu tamamlayarak hedefine ulaşmış olacak. 2018 yılının son aylarında, Elon Musk için ‘tavsiye niteliğinde’ ve oldukça net açıklamalarda bulunan Branson,

  • “Bundan böyle kendisine zaman ayırmak zorunda. Hem sağlığı hem de ailesiiçin daha fazla zaman bulamazsa onun için kötü olacağını hissediyorum. İnanılmaz derecede zeki olan bir adam, Elon Musk bu kadar az uyumamalı. Ayrıca Musk, kendisiyle çalışacak adamları seçme sanatında da ustalaşmalı ve kendisi için fantastik bir ekip kurmalı.”

sözleriyle uzun bir süre boyunca teknoloji gündemini meşgul etmişti.

Elon Musk ve Richard Branson arasındaki 'söz düelloları' teknoloji gündemini uzunca bir süre meşgul etmişti.
Elon Musk ve Richard Branson arasındaki 'söz düelloları' teknoloji gündemini uzunca bir süre meşgul etmişti.

Elon Musk’ı ‘fazla hareketli olmak’ üzerinden eleştiren Richard Branson, eleştirilerine kendisi de uymayarak ‘oldukça hareketli’ bir yolculuğa hazırlanıyor. Milyarder CEO, Apollo 11’in 50. yıldönümü olan 20 Temmuz 2019’da Ay yüzeyine inmeye karar verdi. En geç 2023 yılına kadar yolculuğunu tamamlayacağı öngörülen Branson, iki uzman pilotla birlikte Uzay’da gözlemler gerçekleştirecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >