Samsung, Bitcoin madenciliğinde çıtayı yükseltiyor: 14 nm'lik özel yongalar tasarlanıyor!

Bitcoin
Bitcoin

Birkaç hafta önce 40 adet Galaxy S5'i bir araya getirerek C-Lab proje üssünde Bitcoin madenciliğine yönelen Samsung, çıtayı daha da yükselterek yalnızca sanal para madenciliğinde kullanılacak özel bir yonga tasarlıyor.

Bitcoin, Ethereum, Rippel ve Tron gibi dijital para birimlerinin artışı, birçok kişiyi sanal para madenciliğine yönlendiriyor. Her ne kadar "mining" işlemi söz konusu olduğunda grafik performansı yüksek bilgisayarlar tercih ediliyor olsa da, farklı cihazlarla da üretim gerçekleştirebilmek mümkün. Üstelik özel mobil uygulamalar vasıtasıyla akıllı telefonlar sayesinde de dijital paramadenciliği yapılabiliyor.

Samsung, rus menşeili Baikal ile imzaladığı anlaşmayla gelecek aydan itibaren 14nm'lik ASIC yongalarının üretimine başlıyor.
Samsung, rus menşeili Baikal ile imzaladığı anlaşmayla gelecek aydan itibaren 14nm'lik ASIC yongalarının üretimine başlıyor.

Samsung 14 nm ASIC yongaları tasarlıyor

Hatta bu konuda Samsung, diğer şirketlerin önüne geçmek amacıyla C-Lab isimli proje üssünde bir araya getirdiği telefonlarla Bitcoin madenciliği projesi başlattı. Samsung son olarak önemli bir adım atarak madencilik işlemleri için Rus asıllı Baikal şirkete özel olarak 14nm'likASIC yongası üreteceğini duyurdu.

Gelecek ay üretim başlıyor!

Application Specific Integrated Circuit olarak isimlendirilen yongalar yalnızca özel görevler için tanımlanıyor. Dolayısıyla bu projede 14 nm yongalar az önce de belirttiğimiz üzere yalnızca madencilik işlemleri için kullanılacak. Şu anda Samsung ve Rus menşeili Baikal arasındaki anlaşma imzalanmış durumda ve gelecek aydan itibaren üretimler de başlıyor. Buna ek olarak önümüzdeki dönemlerde TSMC ve Qualcomm'un da benzer projelere dahil olması söz konusu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >