Samsung kavisli ekran tasarımını orta seviyeye getiriyor

Samsung kavisli ekran
Samsung kavisli ekran

Yeni alınan bir patent, Samsung'un orta ve orta - üst seviye telefonlarda kavisli ekran tasarımına yer vereceğini gösteriyor. Ayrıntılar haberimizde:

Samsung, yeni nesil Galaxy J ve Galaxy A serisi akıllı telefonlarda şaşırtıcı yeniliklere devam ediyor. Bu sene çıkan orta ve orta - üst seviye modellerde üç ve dört arka kamerayla şaşırtan şirket, aynı ailelerde ekran tasarımını da değiştirmeye odaklanıyor.

Geçen yıllara göre bahsettiğimiz modellerdeki 'ucuz' algısı tamamen ortadan kalkmış durumda. Yani artık orta ve orta-üst seviyede de aslında 'premium' algısı oluşturulmak isteniyor. Bunun için kasa ve kullanılan malzemede değişiklikler yapılıyor.

İkinci adımda ise ekran tarafında önemli yenilikler bekleniyor. Çünkü yeni yapılan patent başvurusu, artık orta seviyede de kavisli ekran tasarımının gelebileceğini gösteriyor.

Samsung, üst seviyelerdeki kavisli ekran tasarımını orta ve orta - üst modellere de getirmeyi amaçlıyor.
Samsung, üst seviyelerdeki kavisli ekran tasarımını orta ve orta - üst modellere de getirmeyi amaçlıyor.

Galaxy J ve Galaxy A serisi kavisli ekranla gelebilir

Normal şartlarda LCD ekranların OLED ekranlardaki gibi eğilme durumu söz konusu değil. Daha doğrusu seri üretime geçildiğinde LCD ekranlarda çok büyük kayıp yaşanıyor. Dolayısıyla şirketler köşeleri yuvarlatılmış ekranlarla sunacakları telefonlarda OLED kullanıyor. Ancak Samsung'un bu noktada yeni bir çözümü söz konusu. Güney Koreli şirket, cam ve plastik malzemeyi ortak kullanarak ekranların esnemesini sağlıyor. Elbette bu durum kullanıcıların aklına 'sağlamlık' hususunda çeşitli soru işaretlerinin gelmesini sağlıyor. Ama bu konuda herhangi bir sıkıntı olmayacağı tahmin ediliyor. Yani düşme ya da çarpma gibi çeşitli fiziksel darbelerde herhangi bir sorun yaşanmayacağı öngörülüyor.

Geçen ay incelediğimiz Galaxy J6+ da aslında haberde bahsettiğimiz sınıfa dahil.
Geçen ay incelediğimiz Galaxy J6+ da aslında haberde bahsettiğimiz sınıfa dahil.

Samsung'un amacı ne?

Samsung, geçtiğimiz dönemlerde de açıkladığı gibi aslında tepeseviyesinde sunduğu birçok özelliği orta ve orta-üst modellerde de sergilemek istiyor. İki, üç ve hatta dört (Galaxy A9, dünyanın ilk dört arka kameralı akıllı telefonu) kameralı modelleri bu ailelere getirdikten sonra şimdi ise sırada ekranı değiştirip 'premium' algısını daha da güçlendirmeye odaklanıyor.

Şirket her ne kadar üst seviye modellerden yüksek kazanç sağlasa da aslında giriş ve orta seviye telefonlardan da önemli bir gelire sahip. Durum böyle olunca aslında haberimizin başından bu yana belirttiğimiz Galaxy J ve Galaxy A serilerinin önemi ortaya çıkıyor. Samsung da bu ailelerdeki ucuz algısını tamamen yıkmak istiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >