Dört arka kameralı akıllı telefon: Samsung Galaxy A9 2018!

Samsung Galaxy A9
Samsung Galaxy A9

Samsung'un ilk yeni orta seviye akıllı telefonuna ilişkin detaylar netleşmeye başlıyor. Bu sene tanıtılması beklenen Galaxy A9 (2018) özellikle alt alta dizilen toplamdaki dört kamerayla dikkat çekiyor. Ayrıntılar haberimizde:

Geçen sene New York'ta düzenlenen görkemli bir organizasyonla tanıtılan Galaxy Note 8, Samsung tarafındaki ilk çift arka kameraya sahip akıllı telefon olma özelliği taşıyor. Bu aşamadan sonra Galaxy S serisinin yeni modellerinde de benzer bir sistemi tercih eden Güney Koreli şirket, kamera tarafında daha da önemli yenilikler yapmaya başlıyor.

Akıllı telefon üreticilerinin en büyük rekabet alanlarının başında 'kamera' geliyor. Artık çift ve üç arka kameralımodeller tepe seviyesinde - neredeyse - standart halini alırken artık müşterilere pazarlanacak yeni unsurlar aranıyor. Bu noktada en kestirme yol her zaman olduğu gibi lenssayısını artırmak oluyor.

Kamerada çıtayı üst seviyeye taşımak isteyen şirket, bu modelde lensleri alt alta dizmiş durumda. Ultra geniş açı, telefoto, ana lens ve alan derinliği sunan lens detaylar arasında. En altta ise LED flaş yer alıyor.

Geekbench testlerine göre Samsung Galaxy A9'un tek çekirdekte elde ettiği rakam 1609 puan. Öte yandan çift çekirdekte ise bu rakam 5844.
Geekbench testlerine göre Samsung Galaxy A9'un tek çekirdekte elde ettiği rakam 1609 puan. Öte yandan çift çekirdekte ise bu rakam 5844.

Şu anda Samsung cephesinde dört arka kameraya sahip olacak ilk modelin yeni nesil Galaxy A9 olacağı tahmin ediliyor. Hatta telefonun Geekbench testleri de sızmış durumda. Bu yıl duyurulması beklenen orta seviye akıllı telefonda Qualcomm Snapdragon 660 yonga seti ve 6 GB RAM bekleniyor. Benchmark testlerinde elde edilen puanlar ise tek çekirdekte 1609, çift çekirdekte 5844.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >