Süre doluyor: Oracle, TikTok'un ABD operasyonlarını devralmaya çok yakın

TikTok
TikTok

ABD Başkanı Donald Trump'ın TikTok'a verdiği süre dolarken Microsoft devre dışı kalıyor.

Böylece oklar tamamen Oracle'a yöneliyor. TikTok'un ABD operasyonları kısa zamanda Oracle'a geçebilir.

ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamalarının ardından TikTok'un ABD'de varlık gösterebilmesi için 15 Eylül'e kadar ABD menşeili bir şirkete satılması gerekiyor. Daha önce de bahsettiğimiz gibi TikTok'a talip çok. Microsoft ve Oracle ise bu listede ilk sırada. Son söylentilere göre Microsoft aradan çekildi ve satın alma Oracle'a kaldı.

TikTok cephesi konuyla alakalı yorum yapmıyor olsa da ABD'deki işlerin Oracle tarafından yönetilecek olması muhtemel. Yani aslına bakılırsa bir satın almadan daha çok yönetimle alakalı bazı düzenlemeler yapılacağı düşünülüyor.

Oracle'ın TikTok'u satın alması ne anlama geliyor?

Oracle, TikTok'un ABD operasyonlarını yönetmeye artık çok daha yakın.
Oracle, TikTok'un ABD operasyonlarını yönetmeye artık çok daha yakın.

Oracle, TikTok'un ABD'deki yönetimini devralarak sosyal ağ tarafında önemli bir adım atmış olacağı gibi aynı zamanda pazarlama hususunda da yol katedecek.

Dolayısıyla eğer TikTok ile bu anlamda bir anlaşma sağlanırsa Oracle farklı alanlarda da güçleşmiş oluyor. Ayrıca kullanıcı sayısına da doğrudan etki edecek bir kitleden bahsediliyor. Üstelik %10'luk bir artış sağlanacağı da yine tahminler arasında.

En önemli detaylardan biri ise zaman. Çünkü haberin başında da bahsettiğimiz üzere Trump'ın verdiği süre 15 Eylül itibariyle sona eriyor. Tarihin uzamayacağı da özellikle belirtiliyor. İşte bu yüzden satın almanın kısa süre içinde tamamlanması şart.

Tüm bunlar düşünüldüğünde Oracle'ın TikTok'a daha yakın olduğu somut biçimde görülebiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >