Tesla Model 3 için batarya üretimi artıyor

Model 3
Model 3

Tesla, Panasonic ile birlikte Model 3 bataryalarını ürettiği Gigafactory'de çok yakında kapasite artışı olacağını doğruladı. Model 3'ün üretimini sınırlayan batarya imalatında otomasyona geçilmesiyle üretim sorunları çözüme kavuşacak.

Tesla'nın temmuzda satışa sunduğu uygun fiyatlı elektrikli otomobili Model 3, batarya kaynaklı sorunlar nedeniyle çok düşük üretim kapasitesiyle üretilebiliyor. Ancak Panasonic ile birlikte Nevada, ABD'deki Gigafactory'de üretilen bataryaların yakında otomasyona geçilmesiyle Model 3 satışlarında ciddi bir artış sağlaması bekleniyor.

Gigafactory'deki çalışmalar hakkında Reuters'a açıklamada bulunan Panasonic CEO'su Kazuhiro Tsuga, pillerin batarya modülüne dönüşmesi ve Model 3'e entegrasyonu öncesi alüminyum muhafaza içerisine yerleştirilmesi sürecinin çok yakında otomasyon sistemler tarafından gerçekleştirileceğini duyurdu. Şimdiye kadar elle tamamlanan batarya ünitesinin üretimi, Model 3'ün belirlenen seri üretim hedeflerini yakalayamamasına sebep olmuştu.

İlk parti Tesla Model 3'ler temmuzda teslim edilmişti.
İlk parti Tesla Model 3'ler temmuzda teslim edilmişti.

Model 3 rezervasyonları için ilk teslimatlar başlıyor

Batarya üretiminin artmasıyla birlikte Mart 2016'da başlayan Model 3 rezervasyonları için de teslimatlara başlanacak. 35 bin dolarlık elektrikli otomobil için neredeyse iki sene öncesinden sipariş veren bazı tüketiciler, almak istedikleri aracı konfigüre etmeye başladı bile. Sene sonuna doğru haftalık Model 3 üretiminin birkaç bin araç kapasitesine ulaşması ve rezervasyonların bir kısmının teslim edilmesi bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >