Tesla Model 3 teslimatları rezervasyon sahiplerini kapsayacak şekilde genişletiliyor

Tesla model 3
Tesla model 3

Model 3 için temmuzdan beri seri üretim faaliyetleri yürüten Tesla, şimdiye kadar sadece şirket çalışanları ve ailelerine teslimat yapıyordu. Üretim sorunlarının aşılmasıyla yakında rezervasyon sahipleri de araçlarını teslim almaya başlayacak.

Mart 2016'da tanıtılıp dünya genelinde ön siparşe açılan uygun fiyatlı elektrikli otomobil Tesla Model 3, temmuzda seri üretim aşamasına ulaşmıştı. Gecikmeden üretimine geçilse de özellikle batarya paketlerinin imalatında yaşanan sorunlar yüzünden Model 3'ün planlanan üretim hacmi hedeflerine ulaşılamadı. Temmuzdan beri sadece birkaç yüz araç üretebilen Tesla, şimdiye kadar hiçbir rezervasyon sahibine teslimat yapamadı. Fakat bu durum çok yakında değişecek.

Model 3 için tanıtım etkinliğinden bu yana 500 binden fazla rezervasyon toplayan Tesla, temmuzda başlayan ilk parti teslimatları şirket çalışanları, aileleri ve ayrıcalıklı müşterilerle sınırlı tutup rezervasyon sahipleri için ekim sonunu işaret etmişti. Ancak üretimde yaşanan aksaklıklar bu takvimin sarkmasına neden oldu. Rezervasyon yaptıran tüketicilerin son raporlarına göre, bu aksaklıkların yavaş yavaş giderilmesiyle Model 3'ün umuma yönelik teslimatı sene sonundan önce başlatılmış olacak.

Model 3'ün üretim hacmi artıyor

Elon Musk, Model 3'ün seri üretimi için oluşturduğu ilk yol haritasında haftalık 5 bin araç seviyesini aralıkta aşmayı hedeflediklerini belirtmişti. Gigafactory'de yaşanan batarya üretim sorunlarıyla birlikte bu üretim hacmi hedefi, 2018 ilk çeyreğinin sonuna kaydırıldı. Yine de aralıkta haftalık birkaç bin araç üretim kapasitesi elde edileceği öngörülüyor. Bu bağlamda rezervasyon sahiplerine teslimatın başlaması da normal karşılanabilir.

Hâlâ teslim etmesi gereken yarım milyon araç bulunan elektrikli otomobil üreticisi, seri üretim için yaptığı harcamalarla tarihinde en çok para harcadığı dönemi yaşıyor. Tesla'nın altından kalkamayacağı bir borç yükü ortaya çıkarmadan önce kâr etmeye başlaması şart.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >