Tesla Roadster'a Hırvat rakip geliyor: Rimac Concept Two

Rimac
Rimac

Hiper otomobil kategorisinin ilk elektrikli üyesini üreten Rimac, Tesla Roadster'a rakip olacak yeni bir araç geliştiriyor. Concept Two kod adlı proje, Roadster'ın yeniden belirlediği elektrikli hiper otomobil standartlarını aşmaya çalışacak.

Sıfırdan 100 kilometreye 2,5 saniyede ulaşabilen 4 elektrik motoru, 1224 beygir güç ve 1600 Nm tork. Rimac Concept One'a ait bu değerler, birkaç hafta öncesine kadar bir elektrikli otomobil için inanılması zor olarak değerlendiriliyordu. Fakat Tesla Roadster geldi ve otomotiv sektörünün ilk elektrikli hiper otomobilini gölgede bırakmayı başardı. Peki Rimac'ın buna cevabı ne olacak?

Koenigsegg, Aston Martin ve Jaguar gibi firmalar için batarya sistemleri, güç aktarım organları geliştiren Rimac, elektrikli otomobil dünyasının ismi pek fazla duyulmayan kahramanlarından. Kendi markasını taşıyan ilk otomobili Concept_One adıyla piyasaya süren Hırvat otomotiv firması, önümüzdeki dönemde satış ağını genişletip artan satış gelirleri ve ek yatırımlarla ar-ge sürecine daha fazla harcama yapacak. Bunun en önemli sebebi ise, Concept Two kod adıyla geliştirilen ikinci nesil elektrikli süper otomobil. Ancak Rimac için elektrikli bir süper otomobil üretmek artık eskisinden daha zor.

Elektrikli süper otomobil dünyasına Tesla eli değdi

İlk aracında 90 kW pil ile 320 kilometre menzil sunan Rimac, hiper otomobil kategorisinde kalmak istiyorsa Tesla'nın yeni spor aracı için paylaştığı 200 kW/1000 km menzil vaadini ciddiye almak zorunda. Rekor menzil değerine sıfırdan 100 km'ye 1,9 saniyede çıkıp 400 km hız sınırını aşabilen Roadster'la elde eden Tesla, 200 bin dolarlık otomobiliyle bir milyon dolar fiyat etiketli Rimac'ı gölgede bırakmış durumda.

Gerekli teknolojik altyapıya sahip olduğunu düşünen Rimac, bir milyon dolar ödemeyi hak edeceğini düşündüğü yeni aracıyla gelecek yıl endüstrinin karşısına çıkacak. Concept Two, üreticinin ilk otomobilinden daha rahat ve kuşkusuz daha hızlı olacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >