Tesla Roadster'ın tasarımı çalıntı mı?

Roadster
Roadster

Bir otomobil tasarım öğrencisi, geçen hafta tanıtılan elektrikli spor otomobil Tesla Roadster'ın bir başka spor otomobil Honda NSX'ten tasarım unsurları kopyaladığını ileri sürdü.

Tanıtıldığı günden beri sayısız habere konu olan Tesla Roadster, ilk defa otomobil dünyasında oluşturduğu havayı bozacak bir haberle gündeme geldi. Elektrikli spor otomobilin tasarımı üzerine paylaşımlarda bulunan bir araba dizayn öğrencisi, Tesla'yı Honda NSX'i kopyalamakla itham etti. Karşılaştırma görüntüleri, genç tasarımcının iddiasını haklı çıkarıyor.

Elon Musk'ın Roadster tanıtımına uzanan kopyalama iddiası, aracın lansman rengi ve jant seçimindeki tesadüfe dikkat çekiyor.

İki spor otomobilin aerodinamik tasarım unsurları ile kaput ve tavan üzerindeki kavislerinde de anormal bir benzerlik görülüyor. Ancak bu benzerlik, Tesla'yı övmek için kullanılabilecek bir tez olarak sunulabilir. Zira yeni spor otomobilini dizayn ederken yüzünü Honda NSX'e dönen bir firmanın iyi olanı taklit etme çabası takdir edilmeyi hak ediyor.

Kopya edilmeyi hak eden otomobil: Honda NSX

1990'da satışa çıkan birinci Honda NSX, seri üretimi gerçekleştirilen ilk alüminyum iskeletli otomobil olarak sektör tarihine geçmişti. İç kabini F16 kokpiti ilham alınarak tasarlanan araç, bugüne kadar spor otomobil kategorisinde birçok üreticiyi etkilemeyi başardı. Bu yüzden Tesla'nın devrim niteliğinde sürüş değerleri vaat eden yeni Roadster için NSX'i örnek alması kadar normal bir durum yok.

Geçen yıl ikinci sürümü piyasaya sürülen Honda NSX, üç elektrikli motorlu hibrit sistemiyle 560 beygirin üstünde güç sunuyor. 100 kilometreyi üç saniyenin altında kateden yeni Japon harikası, kuşkusuz daha pek çok spor otomobile ilham kaynağı olacak.

Tavan ve kaput dizaynıyla otomobil tutkunlarını kendine hayran bırakan yeni Honda NSX, kopya edilmeyi hak ediyor.
Tavan ve kaput dizaynıyla otomobil tutkunlarını kendine hayran bırakan yeni Honda NSX, kopya edilmeyi hak ediyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >