Tesla, salgın döneminde toplam 90 bini aşkın araç teslim etti

Elon Musk
Elon Musk

Hızlıca hareket ederek üretimleri başlatan Tesla, yılın ikinci çeyreğinde toplam 90 bin 650 araç teslim edildiğini bildirdi.

Elon Musk, bu süreçte üretimin çok iyi ilerlediğini düşünerek çalışanlara da yolladığı bir e-postayla birlikte teşekkür etti.

Yeni normalleşmeyle birlikte hızlıca fabrikalara ve ofislere dönme kararı alan Tesla'da, New York fabrikasındaki bir kişinin COVID-19 testi geçtiğimiz haftalarda pozitif çıktı. Elon Musk, yeni üretim sürecinin başlamasından sonra 'birisinin tutuklanması gerekiyorsa bu kişinin ben olmasını isteyeceğim' açıklaması yapmıştı.

Tesla CEO'su Elon Musk, ABD'de şehir kurallarına uymayarak Tesla fabrikalarında üretime başlanacağını duyurdu. Musk, 'birisinin tutuklanması gerekiyorsa bu kişinin ben olmasını isteyeceğim' şeklinde çarpıcı bir açıklama da yaptı.

  • Ne olmuştu? Tesla CEO'su Elon Musk, ABD'de şehir kurallarına uymayarak Teslafabrikalarında üretime başlanacağını duyurmuştu. Musk, 'birisinin tutuklanması gerekiyorsa bu kişinin ben olmasını isteyeceğim' şeklinde çarpıcı bir açıklama da yapmıştı.

Tesla'nın ikinci çeyrekte toplam yaptığı satış adetleri bu şekilde.
Tesla'nın ikinci çeyrekte toplam yaptığı satış adetleri bu şekilde.
Fremont'taki ana fabrikamız, çeyreğin büyük bölümünde kapalıydı ve buna rağmen üretimi başarılı şekilde artırabildik.

Tesla, bu sistemle birlikte üretimi önümüzdeki süreçte daha da artırmayı hedefliyor.
Tesla, bu sistemle birlikte üretimi önümüzdeki süreçte daha da artırmayı hedefliyor.

Tesla'nın üretim sürecini tekrardan başlatmasıyla birlikte yılın ikinci çeyreğinde 90 bin 650 araç sahiplerine teslim edildi.

Şu ana kadar özellikle teslimatlar konusunda büyük sıkıntılarçeken elektrikli otomobil üreticisi, bundan sonraki süreçte üretimleri daha da artırabilir.

Yılın ilk üç aylık dönemine bakıldığında satılan araç sayısı 88 bin 400 civarında.

Geçen yılın son çeyreğinde teslim edilen aracın sayısı ise 110 bini aşıyor. Üstelik bununla alakalı olarak Tesla CEO'su Elon Musk'ın da çalışanlara e-posta göndererek teşekkür ettiği özellikle belirtiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >