Tesla'nın yeni başkanı Robyn Denholm hakkında 10 bilgi

Tesla
Tesla

Elon Musk'ın Tesla'daki koltuğunu devrettiği kişi olarak seçilen Robyn Denholm, artık şirkette yönetim kurulunun başında yer alıyor. Peki ama Tesla'da uzun süredir yönetim kurulunda görev yapan Robyn Denholm aslında kimdir? Tüm ayrıntılar haberimizde:

Son yıllarda teknoloji ve dünyasında ismi en çok zikredilen kişilerden biri Elon Musk. Hem Tesla hem de SpaceX ile yapılan çalışmalar gündemden düşmezken şirket CEO'sunun sosyal medya hesaplarından yaptığı 'skandal' açıklamalar ise yatırımcıları kızdırmaya devam ediyor.

Aylar önce attığı bir tweet'le manipülasyon yaptığı ve yatırımcıları kandırdığı iddiasıyla suçlanan Musk, ABD borsalarını düzenleyen SEC ile anlaşmazlık yaşamış ve ardından uzlaşma yoluna gitmek zorunda kalmıştı.

Musk, yapılan bu anlaşma gereği 20 milyon dolar cezayla birlikte Tesla YönetimKurulu Başkanlığı'ndan ayrılmak zorunda bırakılmıştı. Daha doğrusu yönetim kurulundan uzaklaştırılması yönünde karar alınmıştı. Ardından Elon Musk, Tesla'nın yönetim kurulundaki koltuğundan vazgeçti. Bu süreçte elbette konuyla alakalı en çok merak edilen ise ElonMusk yerine bu görevi kimin devralacağı oldu. Dün netleşen bilgiler neticesinde daha önce birçok köklü şirkette önemli görevlerde bulunan RobynDenholm'ün göreve getirileceği netleşti.

Şu anda Telstra isimli telekomünikasyon şirketinde görev alan Denholm, ihbar süresinin dolmasıyla birlikte Tesla'ya devrolacağını açıkladı. Hatta küçük bir ekleme de yaptı, şöyle ki:

  • Tesla'ya ve misyonuna inanıyorum. Elon Musk ve Tesla ekinine sürdürülebilir kazanç ve yatırımcıya daha fazla değer kazandırma hedefine ulaşmakta katkım olması için heyecanlanıyorum.

Aslında bu noktada görevi teslim edecek olan Elon Musk'ın da bir açıklaması var. O da şöyle:

  • Robyn'in hem teknoloji hem de omototiv sektöründe yoğun deneyimleri var ve son dört yılda yönetim kurulu üyesi olarak kârlı bir şirket olmamıza yardımcı olmak için büyük katkılar yaptı.

Peki ama Tesla Yönetim Kurulu'nda Başkan koltuğuna oturan Robyn Denholm kimdir?

Tesla yönetim kurulundaki ilk kadın

                                    Denholm, aslında dört yıldır Tesla'nın yönetim kurulunda yer alıyor. Hatta Elon Musk ve kardeşi Kimbal Musk'ın da aralarında yer aldığı dokuz kişilik yönetim kurulunun ilk kadın üyesi olarak tarihe geçti.Dört yılda yönetim kurulu üyesi olarak görevleri arasında şirketin muhasebe ve finansal raporlamasını denetlemek yer aldı.
Tesla yönetim kurulundaki ilk kadın Denholm, aslında dört yıldır Tesla'nın yönetim kurulunda yer alıyor. Hatta Elon Musk ve kardeşi Kimbal Musk'ın da aralarında yer aldığı dokuz kişilik yönetim kurulunun ilk kadın üyesi olarak tarihe geçti.Dört yılda yönetim kurulu üyesi olarak görevleri arasında şirketin muhasebe ve finansal raporlamasını denetlemek yer aldı.
Telstra'da CFO olarak görev yapıyor

                                    Tesla Yönetim Kurulu Başkanı olarak göreve gelecek olan Denholm, aslında şu anda Avustralya'nın en büyük telekom şirketinin CFO'su (Mali İşler Müdürü) olarak görev yapıyor. Az önce de belirttiğimiz gibi altı aylık ihbar süresi dolduğunda şirketten ayrılacak ve Tesla için çalışmaya başlayacak.
Telstra'da CFO olarak görev yapıyor Tesla Yönetim Kurulu Başkanı olarak göreve gelecek olan Denholm, aslında şu anda Avustralya'nın en büyük telekom şirketinin CFO'su (Mali İşler Müdürü) olarak görev yapıyor. Az önce de belirttiğimiz gibi altı aylık ihbar süresi dolduğunda şirketten ayrılacak ve Tesla için çalışmaya başlayacak.
Yönetim kurulunun açtığı davada kurul eylemlerini göz ardı etti

                                    Musk'ın attığı tweet'ler, yatırımcı söylemleri ve diğer ayrıntıların ardından istikrarsız davranışları sonrasında yönetim kurulu dava açtı. Ancak Denholm, bu noktada şirket ve hissedarlara zarar veren hamusal haberleşme eğilimlerine dikkat çekilmesine rağmen kurul eylemlerinin bilinçli bir şekilde göz ardı ederek hiçbir şey yapmamayı seçti.
Yönetim kurulunun açtığı davada kurul eylemlerini göz ardı etti Musk'ın attığı tweet'ler, yatırımcı söylemleri ve diğer ayrıntıların ardından istikrarsız davranışları sonrasında yönetim kurulu dava açtı. Ancak Denholm, bu noktada şirket ve hissedarlara zarar veren hamusal haberleşme eğilimlerine dikkat çekilmesine rağmen kurul eylemlerinin bilinçli bir şekilde göz ardı ederek hiçbir şey yapmamayı seçti.
Yıllık 300 bin dolar maaş alacak

                                    Bir Tesla sözcüsü, CNBC'ye verdiği demeçte, yeni görevinde Denholm'ün her yıl 300 bin dolar alacağını açıkladı. Ayrıca buna ek olarak hisse senedi verileceği de belirtiliyor.
Yıllık 300 bin dolar maaş alacak Bir Tesla sözcüsü, CNBC'ye verdiği demeçte, yeni görevinde Denholm'ün her yıl 300 bin dolar alacağını açıkladı. Ayrıca buna ek olarak hisse senedi verileceği de belirtiliyor.
Teknoloji ve otomobil endüstrisine yabancı değil

                                    Şu anda Telstra'da aktif olarak görev başında olan Denholm, Juniper Networks, Sun Microsystems ve Toyota Australia'da görev aldı. Denholm, konuyla alakalı yaptığı açıklamada şunları söyledi: Ben bir otomobil tutkunuyum ve yenilik konusunda tutkuluyum. Bu yüzden Tesla benim için mükemmel bir yönetim kurulu rolüdür.
Teknoloji ve otomobil endüstrisine yabancı değil Şu anda Telstra'da aktif olarak görev başında olan Denholm, Juniper Networks, Sun Microsystems ve Toyota Australia'da görev aldı. Denholm, konuyla alakalı yaptığı açıklamada şunları söyledi: Ben bir otomobil tutkunuyum ve yenilik konusunda tutkuluyum. Bu yüzden Tesla benim için mükemmel bir yönetim kurulu rolüdür.
Yönetim Kurulu Başkanı olarak James Murdoch en güçlü üyeydi

                                    Milyoner Rupert Murdoch'un oğlu ve Tesla yönetim kurulu üyesi James Murdoch, Financial Times tarafından Musk'ın yerine geçecek öncü isim olarak lanse edildi. Ancak Musk, Times'ın bu raporunu bozmuş oldu. Hatta ve hatta Murdoch haricinde Musk'ın potansiyel halefi olarak görülen Al Gore de halef olarak ele alınmıştı.
Yönetim Kurulu Başkanı olarak James Murdoch en güçlü üyeydi Milyoner Rupert Murdoch'un oğlu ve Tesla yönetim kurulu üyesi James Murdoch, Financial Times tarafından Musk'ın yerine geçecek öncü isim olarak lanse edildi. Ancak Musk, Times'ın bu raporunu bozmuş oldu. Hatta ve hatta Murdoch haricinde Musk'ın potansiyel halefi olarak görülen Al Gore de halef olarak ele alınmıştı.
Ailesi bir benzin isyasyonuna sahipti

                                    Dünyanın en ünlü elektronik otomobil şirketinin yönetim kurulu başkanı olsa da Aslında Denholm'ün ailesinin New South Wales'ta bir benzin istasyonuna sahip olduğu biliniyor.
Ailesi bir benzin isyasyonuna sahipti Dünyanın en ünlü elektronik otomobil şirketinin yönetim kurulu başkanı olsa da Aslında Denholm'ün ailesinin New South Wales'ta bir benzin istasyonuna sahip olduğu biliniyor.
Tesla aracı bulunuyor

                                    Her ne kadar çocukluk yılları benzinli araçlarla geçse de aslında Tesla'nın yönetim kuruluna girmeden önce de bir Tesla sahibiydi. Model S satın alan Denholm, şimdilerde ise üçüncü Tesla otomobiline biniyor.
Tesla aracı bulunuyor Her ne kadar çocukluk yılları benzinli araçlarla geçse de aslında Tesla'nın yönetim kuruluna girmeden önce de bir Tesla sahibiydi. Model S satın alan Denholm, şimdilerde ise üçüncü Tesla otomobiline biniyor.
Elon Musk, heyecan duyduğunu açıkladı

                                    Elon Musk, Tesla Twitter hesabının duyuruyu yapmasıyla birlikte altına kişisel yorumunu yazdı. Musk, bu durumdan dolayı çok heyecanlı olduğunu ifade etti.
Elon Musk, heyecan duyduğunu açıkladı Elon Musk, Tesla Twitter hesabının duyuruyu yapmasıyla birlikte altına kişisel yorumunu yazdı. Musk, bu durumdan dolayı çok heyecanlı olduğunu ifade etti.
Tesla'nın özel çalışmalarında da yer alıyor

                                    Denholm, Tesla'nın özel çalışmalarını gözden geçiren, inceleyen teftiş eden özel birimin bir üyesi. Aynı zamanda yakın arkadaşı olan yöneticiler Brad Buss ve Linda Johnson Rice ile birlikte Ağustos ayında bu üç kişilik komiteyi oluşturdu. Komite resmi olarak, Elon Musk'ın fonların garanti altında olduğunu açıkladığı tweet'ten 7 gün sonra, 14 Ağustos'ta duyuruldu.
Tesla'nın özel çalışmalarında da yer alıyor Denholm, Tesla'nın özel çalışmalarını gözden geçiren, inceleyen teftiş eden özel birimin bir üyesi. Aynı zamanda yakın arkadaşı olan yöneticiler Brad Buss ve Linda Johnson Rice ile birlikte Ağustos ayında bu üç kişilik komiteyi oluşturdu. Komite resmi olarak, Elon Musk'ın fonların garanti altında olduğunu açıkladığı tweet'ten 7 gün sonra, 14 Ağustos'ta duyuruldu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >