TikTok yasağı durduruldu: Uygulama mağazasından kaldırılmayacak

TikTok
TikTok

ABD Başkanı Donald Trump'ın istediği oldu ve Oracle - Walmart ortaklığıyla TikTok Global şirketi kuruldu.

ABD'de TikTok'un operasyonları bundan sonra yeni şirket tarafından yönetilecek.

Hatta dün itibariyle biten 'mağazadan kaldırılma kararı' da ileri bir tarihe ertelendi.

ABD Başkanı Donald Trump, 'siber güvenlik' gerekçesiyle TikTok'un ABD'deki operasyonlarının ABD menşeili bir şirket tarafından yapılmasını istemişti. Aksi takdirde TikTok'un ABD'de yasaklanacağını belirten Trump, Oracle ve Walmart'ın birlikte kurduğu TikTok Global isimli şirkette bu operasyonların yürütülmesini onaylayarak harika bir çözüm olduğunu bildirmişti.

TikTok'un ABD ve birkaç farklı ülkedeki operasyonları doğrudan TikTok Global tarafından yürütülecek.
TikTok'un ABD ve birkaç farklı ülkedeki operasyonları doğrudan TikTok Global tarafından yürütülecek.

TikTok'un ABD operasyonlarının şu anda kurulan yeni şirket tarafından yönetileceği biliniyor. Çalışmalar henüz tamamlanmadı. Dolayısıyla TikTok'un şu anda bu ülkede kullanılamıyor olması gerekiyor. Ancak yeni bir açıklama yapıldı ve süre uzatıldı.

Normal şartlarda uygulamanın 27 Eylül itibariyle mağazalardan kaldırılması gerekiyordu. Ama bugün de mağazadan kalkma gibi bir durum söz konusu olmadı. Çünkü mahkeme tedbir gerekçesiyle yasak kararını durdurma yönünde bir karar aldı. Yani aslına bakılırsa mahkeme tam anlamıyla bir sonuç alana kadar TikTok uygulamasının mağazalardan kalkması gibi bir durum söz konusu değil.

Buna ek olarak 12 Kasım'a kadar sürecin tamamlanması ve TikTok Global'in artık ABD ve birkaç farklı ülkedeki operasyonları tamamen yönetmeye başlaması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >