Volvo, elektrik otomobil konusunda gelecek vizyonunu paylaştı

volvo elektrikli otomobil
volvo elektrikli otomobil

Volvo, yakın gelecekte elektrikli otomobil konusunda çok önemli adımlar atacak; şirketin hedefi 2025 yılında 1 milyon elektrikli otomobili yollara çıkarmak.

Özellikle gerçekleştirilen sağlamlık testleriyle hayli beğeni toplayan Volvo, elektrikli otomobil projesiyle ilgili detayları açıkladı. Tamamen elektrikli otomobil konusundaki çalışmalarını hızlandıran İsveçli üretici, bu yeni modelleri 2019 yılı itibariyle piyasaya çıkarmaya başlayacak.
Volvo S90 kaya gibi sağlam: Tüm çarpışma testlerinden tam puan aldı
Volvo'nun özellikle yeni nesil uzun menzilli otomobil bataryaları konusunda çalışmalar yaptığı ifade ediliyor. Tahminlere göre otomobiller tek şarjda 482 km yol yapabilecek. Bu değer de aslında elektrikli otomobiller için hayli yüksek bir değer. Ek olarak hızlı şarj teknolojisiyle birlikte şarjın normalden çok daha daha kısa sürede dolması mümkün hale gelecek. Tanıtılacak ilk tamamen elektrikli otomobilde 100 kW'lık yani 134 beygirlik motor bulunacak.

Ayrıca İsveçli üreticinin tamamen elektrikli modellerin yanı sıra hibrit teknolojisiyle birlikte benzinli - elektrikli ya da dizel - elektrikli otomobillerin de duyurulması bekleniyor. Hatta Volvo'nun kısa vadedeki gelecek planının büyük bir kısmını elektrikli otomobiller oluşturuyor. Hedeflere göre 2025 yılına gelindiğinde piyasadaki Volvo elektrikli otomobil sayısı 1 milyonu bulacak.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >