WhatsApp'a onaylı profil özelliği geliyor: İşte detaylar

WhatsApp
WhatsApp

Her güncellemeyle ek yenilikler kazanan WhatsApp, son olarak ortaya çıkan ekran görüntülerine göre "onaylı profil" özelliğini test etmeye başladı. Yakın zamanda uygulamanın hem Android hem de iOS versiyonuna "onaylanmış profil" sisteminin gelmesi bekleniyor.

Günlük bir milyarı aşan aktif kullanıcı sayısıyla her gün 55 milyondan fazla mesajın gönderildiği WhatsApp, güncelleştirmeler sayesinde yeni yetenekler kazanmaya devam ediyor. Uygulamada son olarak birkaç hafta önce YouTube videolarının sohbet penceresinde oynayacağı ifade edilmiş; hatta şirketin "mesajları geri al" özelliğini test ettiği netleşmişti.

Ortaya çıkan bilgilere göre WhatsApp'a kısa süre içinde beklenmeyen bir yenilik daha dahil ediliyor: Onaylanmış hesap! Bu adımla birlikte Facebook, Twitter ve Instagram'dan bilinen "onaylanmış hesap" özelliği artık WhatsApp için de geçerli olacak.

WhatsApp'ta onaylanmış hesap sistemiyle birlikte şirketler standart kullanıcılardan farklılaşmış olacak.
WhatsApp'ta onaylanmış hesap sistemiyle birlikte şirketler standart kullanıcılardan farklılaşmış olacak.

İşletmeler arası mesajlaşmalar için aktif edilecek olan bu sistem şu anda WhatsApp'ın yeni beta testlerinde açığa çıkmış durumda. Sistem aktif edildiğinde kullanıcılar işletmelerle iletişime geçmek istediklerinde onaylı profile mesaj gönderebilecek. İlk etapta iPhone'lar için sunulması beklenen bu özelliğin akabinde Android mobil işletim sistemine sahip akıllıtelefonlarda da kullanılabileceği belirtiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >