WhatsApp'tan önemli yenilik: Artık YouTube videoları sohbet penceresinde oynayacak

WhatsApp
WhatsApp

WhatsApp'ta test edilen yeni özellikle birlikte artık sohbet ekranında paylaşılan YouTube videoları otomatik olarak aynı pencerede oynamaya başlayacak.

Dünya çapında 1.2 milyarı aşkın kullanıcı sayısıyla "dijital iletişim" kelimesinin hakkını veren WhatsApp, her güncellemeyle daha yetenekli hale geliyor. Yeni sürümle birlikte "dosya formatı fark etmeksizin paylaşım" özelliği kazanan uygulama, artık hem Android hem de iOS mobil uygulamalarında dosya uzantısı fark etmeden paylaşım yapmayı sağlıyor.

WhatsApp'ın iOS versiyonunda test edilen yeni özellik, YouTube videolarının aynı pencerede oynamasını sağlıyor.
WhatsApp'ın iOS versiyonunda test edilen yeni özellik, YouTube videolarının aynı pencerede oynamasını sağlıyor.

Ek olarak yeni güncellemeyle birlikte YouTube videoları doğrudan WhatsApp sohbet penceresinde oynayacağı ortaya çıktı. Yani sohbet sırasında paylaşılan YouTube videoları doğrudan ana ekran üzerinde oynatılabiliyor. Şu anda iOS mobilişletimsistemi için test aşamasında olan bu özelliğin yakında Android'de de denenmeye başlayacağı da belirtilenler arasında.

Özellikle WhatsApp sızıntılarıyla bilinen WABetaInfo ekibi tarafından sızdırılan son bilgiler neticesinde ön izlemeyle gelen minik fotoğrafa tıklandığında video doğrudan oynamaya başlıyor. Üstelik bu esnada video penceresinde parmak kıstırma hareketleriyle küçültme ya da büyültme yapılabiliyor. Bu özelliğin sisteme ne zaman ekleneceği konusunda şimdilik herhangi bir bilgi yok.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >