WhatsApp'ta "yanlış gönderilen mesajı geri alma" özelliğinin testlerine başlandı

WhatsApp
WhatsApp

WhatsApp'ın hem Android hem de iOS mobil uygulamaları için test ettiği özellik sayesinde yanlış gönderilen mesajları geri almak ve silmek mümkün olacak.

Dünya genelindeki 1 milyarı aşkın kullanıcı sayısıyla en fazla tercih edilen mobil uygulamalardan biri olan WhatsApp, yeni bir güncellemeyle kullanıcıların derdine derman olmaya hazırlanıyor. Zira uygulama şu anda beta sürecindeki yeni sürümde "yanlışlıkla gönderilen mesajları silme" özelliğinin testlerine başlamış durumda. "Herkes İçin Sil" olarak isimlendirilen yeni özellik, WhatsApp üzerinden kişi fark etmeksizin yanlış gönderilen mesajların kolayca silinmesini sağlıyor.

Gönderilen mesajları geri alma özelliği WhatsApp'ın hem Android hem de iOS mobil uygulamalarında test ediliyor.
Gönderilen mesajları geri alma özelliği WhatsApp'ın hem Android hem de iOS mobil uygulamalarında test ediliyor.

Bu önemli görev için "geri çağırma sunucusu" isimli bir sistemi devreye sokmaya hazırlanan WhatsApp, özelliği hem Android hem de iOS'ta test ediyor. Yani yanlış gönderilen mesajları silme özelliği her iki platformda da geçerli olacak. Üstelik daha da önemlisi yine iki platform için de Bildirim Merkezi ve Denetim Merkezi üzerinden yanlış gönderilen mesajların silinmesi mümkün olacak.

Güncellemenin ne zaman çıkacağı şimdilik bilinmese de, testlere başlandığına göre birkaç ay içinde WhatsApp'a bu özelliğin geleceğini söylemek yanlış olmaz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >