Wi-Fi'de veri gizliliğini ortadan kaldıran açık ortaya çıktı

Wi-Fi
Wi-Fi

Ev ve çalışma ortamları başta olmak üzere birçok yerde kullanılan kablosuz yerel ağ sistemi Wi-Fi’deki güvenlik açıkları bularak kendi hizmeti için kullanan saldırganlar, ağ ile cihaz arasındaki veri trafiğini görebiliyor.

Güvenlik açığının bilgisayar korsanlarına yerel ağa bağlı bilgisayar ve mobil cihazlardaki veri trafiğine nüfuz etme imkanı sağladığı belirtilen duyuru Belçika Katolik Leuven Üniversitesi'nden siber güvenlik araştırmacısı Mathy Vanhoef tarafından hazırlandı.

Güvenlik açığının Wi-Fi Korumalı Erişim 2 (WPA2) Protokolünü kullanan tüm sistem ve cihazları etkilediği ifade edildi.
Güvenlik açığının Wi-Fi Korumalı Erişim 2 (WPA2) Protokolünü kullanan tüm sistem ve cihazları etkilediği ifade edildi.

E-posta yazışmalarına ve diğer şifrelenmiş verilere ulaşma imkanı bulan hackerlar bunu krack adı verilen sistemle yapıyor.

macOS ve Windows yoğun etkilenenler arasında

macOS ve Windows işletim sistemlerini kullanan cihazlar ile MediaTek Linksys modemlerini bu durumdan kurtarmak isteyenlerin, açığı onarmak için hazırlanacak sistem ve erişim güvenlik yamalarının yüklenmesi tavsiyesinde bulunuldu.

Vanhoef'in Birleşik Devletler Bilgisayar Acil Durum Teyakkuz Timi ve Avrupa'daki siber güvenlik kurmlarıyla koordinasyon içinde hazırladığı güvenlik raporu 1 Kasım 2017'de Dallas'ta düzenlenecek Bilgisayar ve İletişim Güvenliği (CCS) Konferansına sunulacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >