Windows 7'de ek güncellemeler şirketlere pahalıya mal olacak

Windows 10
Windows 10

Microsoft, Windows 7'deki uzatılmış güvenlik güncellemelerini şirketlere her yıl iki katına çıkan bir fiyat politikası uygulayacak. Ayrıntılar haberimizde:

Windows 7'nin ücretsiz destek süresi 14 Ocak 2020'de sona eriyor. Microsoft, Genişletilmiş Güvenlik Güncelleştirmeleri (ESU) adlı yeni programla, işletim sisteminde ücretli olarak 'üç yıllık destek güncellemelerine' devam ediyor. Şirketin asıl amacı kullanıcıları Windows 7 yerine Windows 10 gibi yeni bir sisteme terfi ettirmek. Ama yine de özellikle kurumsal tarafta değişim hızlı bir şekilde gerçekleşmiyor. İşte bu noktada para verip ek güncellemeleri almak isteyenler olabiliyor.

Windows 7'nin ücretsiz destek süresi gelecek yıl 14 Ocak'ta son buluyor. Bu süreye kadar Windows 10'a geçmekte yarar var.
Windows 7'nin ücretsiz destek süresi gelecek yıl 14 Ocak'ta son buluyor. Bu süreye kadar Windows 10'a geçmekte yarar var.

Her yıl iki katına çıkacak

Her yıl değişen güncelleme fiyatları aslında her sene iki katı oranda artmaya devam ediyor. Mary Jo Foley tarafından sızdırılan fiyatlandırmalara göre cihaz başına 25 dolarlık ek bir tutar ödenmesi gerekiyor. Ayrıca ikinci yıl bu rakam 50 dolar, üçüncü yıl ise 100 dolara çıkıyor. Üstelik bu Windows Enterprise için geçerli. Öte yandan Windows 7 Pro kullanan şirketlerin ilk yıl ödemesi gereken rakam 50 dolardan başlayarak 100 dolar ve 200 dolar şeklinde katlanıyor. Rakamlar büyük şirketler için pek maliyetli görünmeyebilir ama yine de her bilgisayara özel olarak ödendiğini unutmamak lazım.

Microsoft'un bu fiyat politikasını izlemesinin asıl sebebi aslında az önce de bahsettiğimiz yeni kullanıcıları Windows 10'a geçirme isteği. Destek süresinin tamamlanmasıyla fiyatların şirketler üzerindeki etkisini zamanla göreceğiz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >